a 2013

Příprava a charakterizace proteinu s unikátní­ sekvencí­ - potenciálního lektinu z Agaricus bisporus

KAVKOVÁ, Eva, Jan KOMÁREK, Gabriel DEMO, Petra SÝKOROVÁ, Michaela WIMMEROVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Příprava a charakterizace proteinu s unikátní­ sekvencí­ - potenciálního lektinu z Agaricus bisporus

Název anglicky

Preparation and characterization of a protein with unique sequence - putative lectin from Agaricus bisporus

Autoři

KAVKOVÁ, Eva (203 Česká republika, domácí), Jan KOMÁREK (203 Česká republika, domácí), Gabriel DEMO (703 Slovensko, domácí), Petra SÝKOROVÁ (203 Česká republika, domácí) a Michaela WIMMEROVÁ (203 Česká republika, garant)

Vydání

Chemické listy, vol. 107 (5), 349-448 (2013), 2013

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 0.196

Kód RIV

RIV/00216224:14310/13:00068336

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

ISSN

Klíčová slova česky

lektin; Agaricus bisporus

Klíčová slova anglicky

lectin; Agarisuc bisporus
Změněno: 20. 5. 2013 13:33, Mgr. Eva Kavková

Anotace

V originále

Práce se zabývá přípravou a charakterizací potenciálního lektinu z Agaricus bisporus. Zkoumaný protein nevykazuje významnou sekvenční homologii s proteiny v databázi NCBI, rovněž nebyly nalezeny vhodné strukturní homology při predikci terciární struktury.

Anglicky

The study is focused on preparation and characterization of potential lectin from Agaricus bisporus. This protein does not have significant sequence homology with any proteins in database NCBI, also no suitable models were found when three-dimensional structure was predicted.

Návaznosti

CZ.1.05/1.1.00/02.0068, interní kód MU
Název: CEITEC - středoevropský technologický institut (Akronym: CEITEC)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, CEITEC - středoevropský technologický institut, 1.1 Evropská centra excelence