DUMKOVÁ, Jana. Interaktivní embryologický atlas člověka. 2., aktual. vydání. Brno: Masarykova univerzita. Elportál. ISSN 1802-128X. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Interaktivní embryologický atlas člověka
Název anglicky Interactive atlas of human embryology
Autoři DUMKOVÁ, Jana.
Vydání 2., aktual. vydání. Brno, Elportál, 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW url PURL
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky embryologický atlas člověka; zárodek člověka; lidský plod; embryologie
Klíčová slova anglicky atlas of human embryology; human embryo; human fetus; embryology
Štítky elportál
Změnil Změnila: Mgr. Kateřina Drábková, učo 74369. Změněno: 5. 10. 2015 11:02.
Anotace
Interaktivní embryologický atlas člověka je obrazovým doplněním učebních textů embryologie. Atlas přehledně ilustruje prenatální vývoj člověka a sleduje změny, ke kterým dochází v průběhu prvních dnů a týdnů po oplodnění. V atlase jsou použity zcela původní mikrofotografie, které jsou stručně a výstižně popsány, aby bylo dosaženo srozumitelnosti a snadnějšího pochopení vývojových přeměn probíhajících u člověka. V této podobě je atlas předkládán poprvé. Embryologický atlas je určen zejména pro výuku LF:ZLHE0221c Histologie a embryologie I - cvičení, LF:VSHE0221c Histologie a embryologie I - cvičení, LF:VSHE0322c Histologie a embryologie II - cvičení, LF:ZLHE0322c Histologie a embryologie II - cvičení.
Anotace anglicky
The atlas of embryology is an image supplement of textbooks of embryology. This atlas illustrates the prenatal human development and observes the changes that take place during the first days and the first weeks after fertilization. In this atlas only the original microphotographs have been used. The microphotographs were labelled shortly and precisely to facilitate the lucidity and better understanding of the processes involved in human development. The atlas of human embryology is published in this form for the first time.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 15:32