HANOUSKOVÁ, Michaela, Vojtěch KNYTTL, Svatoslav ONDRA a Jiří STODOLA. Knihovní brána pro zrakově postižené. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Knihovní brána pro zrakově postižené
Název anglicky Library gateway for visually impaired
Autoři HANOUSKOVÁ, Michaela (203 Česká republika, domácí), Vojtěch KNYTTL (203 Česká republika, domácí), Svatoslav ONDRA (203 Česká republika, domácí) a Jiří STODOLA (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW http://www.teiresias.muni.cz/portal
Kód RIV RIV/00216224:14750/13:00068894
Organizační jednotka Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky
Klíčová slova anglicky library gateway; visually impaired users
Technické parametry Knihovní brána pro zrakově postižené (www.teiresias.muni.cz/portal) je internetové rozhraní vyvíjené ve spolupráci s partnerskými pracovišti, které umožňuje prohlížení katalogů knihoven pomocí protokolu Z.39.50.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: PhDr. Jiří Stodola, PhD., učo 40247. Změněno: 2. 3. 2016 21:02.
Anotace
Knihovní brána pro zrakově postižené (www.teiresias.muni.cz/portal) je internetové rozhraní, které umožňuje prohlížení katalogů knihoven pomocí protokolu Z.39.50. Jeho primárním úkolem je zabezpečit, aby akademické i neakademické knihovny určené zrakově postiženým uživatelům byly dostupné prostřednictvím jednoho webového rozhraní, a eliminovala se tak potřeba pohybovat se v různých prostředích a používat odlišné nástroje pro jeden typ činnosti. Cílové skupině je podřízena i formální podoba rozhraní, která se řídí Pravidly pro tvorbu přístupného webu (www.pravidla-pristupnosti.cz). Sekundárně může být toto rozhraní využíváno kterýmkoliv uživatelem k prohledávání dalších knihoven, které zpřístupňují svůj katalog protokolem Z.39.50 a které jsou v aplikaci aktuálně zapojeny.
Anotace anglicky
Library gateway for visually impaired is an internet interface which allows browsing library catalogs with Z.39.50 protocol.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/15.0225, interní kód MUNázev: Universal learning design - inovace dokumentových formátů (Akronym: FormIn)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Universal learning design - inovace dokumentových formátů, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 19:29