KHOKHLOVA, Elena. Problema art-brenda v muzikle. Sintez hudojestvennyh jazykov. In Problemy filologii, kulturologii i iskusstvovedeinya v svete sovremennyh issledovanij. Moskva: NIZ Aprobaciya, 2013, s. 5-8. ISBN 978-5-91940-675-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Problema art-brenda v muzikle. Sintez hudojestvennyh jazykov
Název česky Problém art-brandu a muzikálu. Syntéza jazyků umění.
Název anglicky Aspect of Art Brand in Musical. Synthesis of Artistic Languages
Autoři KHOKHLOVA, Elena (643 Rusko, garant, domácí).
Vydání Moskva, Problemy filologii, kulturologii i iskusstvovedeinya v svete sovremennyh issledovanij, od s. 5-8, 4 s. 2013.
Nakladatel NIZ Aprobaciya
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Rusko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14210/13:00069256
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-5-91940-675-4
Klíčová slova česky art-brand, muzikál, jazyky umění, hudební provoz, celebrity, cross-image
Klíčová slova anglicky art brand musical artistic languages musical production celebrity cross-image
Štítky art brand, music production, rivok
Změnil Změnila: Elena Khokhlova, Ph.D., učo 403149. Změněno: 17. 4. 2014 17:21.
Anotace
Dannyy tekst predstavlyayet soboy popytku otvetit' na vopros o transformatsiyakh khudozhestvennykh yazykov i sredstv vyrazitel'nosti v ramkakh perekhoda khudozhestvennogo proizvedeniya iz odnogo vida iskusstva v drugoye, to yest' prosledit' peremeny khudozhestvennogo teksta i yego formy v protsesse yego perevoda iz formata khudozhestvennoy literatury na stsenu, ili so stseny v kinoiskusstvo. V kachestve primera beretsya stanovleniye sovremennykh myuziklov i rol' art-brenda i zvezd v formirovanii modeli myuzikla v kinematografe.
Anotace česky
Tento článek představuje krátkou případovou studii typických aspektů žánrových přechodů. Hlavním cílem je popsat fázovou proměnu uměleckého díla různých žánrových tradic (např. mezi literaturou a divadlem, divadlem a filmem, atd.) a pochopit podstatu syntetických uměleckých forem (jako jsou muzikály) v rámcích tohoto problému.
Anotace anglicky
The article represents a short case study of the typical aspects of genre transitions. The main idea is to describe step-to-step transformation of an art piece in transition between languages and forms of different genre traditions (for example, literature and stage, stage and cinema and so on) and to understand the nature of synthetic art forms, such as musicals, in the frames of this problem.
Návaznosti
MUNI/A/0740/2012, interní kód MUNázev: Příprava a zahájení pramenného výzkumu k problematice dějin hudební kultury města Brna
Investor: Masarykova univerzita, Příprava a zahájení pramenného výzkumu k problematice dějin hudební kultury města Brna, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 5. 2024 14:10