KOUBEK, Ladislav. Psychologie v řízení lidských zdrojů. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 127 s. ISBN 9788021063846.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Psychologie v řízení lidských zdrojů
Autoři KOUBEK, Ladislav.
Vydání Vyd. 1. Brno, 127 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
ISBN 9788021063846
Štítky Munipress
Změnil Záznam byl importován z knihovního systému. Změněno: 8. 8. 2022 14:39.
Anotace
Kniha identifikuje klíčová témata, v nichž se prolíná svět psychologie a řízení lidských zdrojů. Představuje klíčová východiska a nejčastější problémy, se kterými se psychologové potkávají ve světě organizací. Speciální pozornost je věnována mj. problematice kompetenčních modelů, psychodiagnostiky, koučingu, ale i roli psychologa jako poradce. Cílem je podat přehled prakticky využitelných metod a technik, a zároveň pomoci vyvarovat se častým chybám. Po přečtení knihy by si měl student či absolvent psychologie udělat jasnou představu, zda jej práce v oblasti lidských zdrojů bude naplňovat. Psycholog pracující v organizacích zde nalezne cenné techniky a zkušenosti odjinud. A manažer či čtenář s jiným než psychologickým zázemím se seznámí se způsoby, jak mu psychologie v oblasti lidských zdrojů může být nápomocná.
Anotace anglicky
The book identifies key issues, where world of psychology meets human resources management. It shows key perspectives and most common issues that psychologists encounter in the world of the organization. Special attention is put to competency models, psychological assessment, coaching, as well as the role of the psychologist as a consultant. The aim is to provide an overview of practically applicable methods and techniques, while helping to avoid common mistakes. After reading the book, a psychology graduate or student will gain clear insight whether work in HR will be fulfilling for him. Psychologists working in organizations find here valuable techniques and experience from elsewhere. A manager or reader of other than psychological background will learn how psychology may be helpful in human resources management.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 03:01