GUMULEC, Jaromír, Markéta SZTALMACHOVÁ, Hana POLANSKÁ, Monika HOLUBOVÁ, Jan BALVAN, Kristýna HUDCOVÁ, Hana BINKOVÁ, Zuzana HORÁKOVÁ, Rom KOSTŘICA, Martina RAUDENSKÁ, Ondřej ZÍTKA, Vojtěch ADAM, René KIZEK a Michal MASAŘÍK. Metalothionein jako imunohistochemický biomarker karcinomů hlavy a krku – výsledky meta-analýzy. In IX. Diagnostic, Predictive and Experimental ONCOLOGY Days. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metalothionein jako imunohistochemický biomarker karcinomů hlavy a krku – výsledky meta-analýzy
Autoři GUMULEC, Jaromír, Markéta SZTALMACHOVÁ, Hana POLANSKÁ, Monika HOLUBOVÁ, Jan BALVAN, Kristýna HUDCOVÁ, Hana BINKOVÁ, Zuzana HORÁKOVÁ, Rom KOSTŘICA, Martina RAUDENSKÁ, Ondřej ZÍTKA, Vojtěch ADAM, René KIZEK a Michal MASAŘÍK.
Vydání IX. Diagnostic, Predictive and Experimental ONCOLOGY Days, 2013.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 9. 1. 2014 10:14.
Anotace
Karcinomy hlavy a krku jsou významným onkologickým problémem současnosti. Řada studií popisuje změny v hladinách metalotioneinu, protein, účastnících se antioxidačních pochodů a regulace apoptózy. Výsledky studií byly analyzovány meta-analýzou. U těchto nádorů byl identifikován signifikantní vzestup positivity imunohistochemického barvení oproti nenádorové tkáni. Takovýto postup může být benefitem pro rutinní diagnostiku.
Návaznosti
NT14337, projekt VaVNázev: Studium a charakterizace primárních nádorových buněčných linií spinocelulárních karcinomů v oblasti hlavy a krku a jejich maligní potenciál.
Investor: Ministerstvo zdravotnictví ČR, Studium a charakterizace primárních nádorových buněčných linií spinocelulárních karcinomů v oblasti hlavy a krku a jejich maligní potenciál.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 19:51