VOJTÍŠEK, Tomáš, Miroslav HIRT a Karel SCHNELLER. Zkušenosti s novým Listem o prohlídce zemřelého. In V. MEZINÁRODNÍ KONGRES ÚRAZOVÉ CHIRURGIE A SOUDNÍHO LÉKAŘSTVÍ. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zkušenosti s novým Listem o prohlídce zemřelého
Název anglicky The Experiences with the new Certificate of Death
Autoři VOJTÍŠEK, Tomáš (203 Česká republika, garant, domácí), Miroslav HIRT (203 Česká republika, domácí) a Karel SCHNELLER (203 Česká republika).
Vydání V. MEZINÁRODNÍ KONGRES ÚRAZOVÉ CHIRURGIE A SOUDNÍHO LÉKAŘSTVÍ, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/13:00070878
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky List o prohlídce zemřelého;Soudní lékařství
Klíčová slova anglicky Certificate of Death;Forensic Medicine
Změnil Změnil: MUDr. Mgr. Bc. Tomáš Vojtíšek, Ph.D., učo 18469. Změněno: 9. 1. 2014 10:42.
Anotace
V rámci přijímání balíčku reformních zákonů ve zdravotnictví došlo mj. ke změnám v administrativní podobě Listu o prohlídce zemřelého (dříve List o prohlídce mrtvého). Vyhláška č. 297/2012 Sb. o náležitostech Listu o prohlídce zemřelého, způsobu jeho vyplňování a předávání místům určení, a o náležitostech hlášení ukončení těhotenství porodem mrtvého dítěte, o úmrtí dítěte a hlášení o úmrtí matky (vyhláška o Listu o prohlídce zemřelého) nabyla účinnosti 1. ledna 2013. Od tohoto data jsou v medicínské praxi používány nové, a to podstatně složitější formuláře příslušného tiskopisu. Autoři prezentují půlroční zkušenosti s novým administrativním postupem, a to v rámci vztahu poskytovatele zdravotních služeb provádějící prohlídku těla zemřelého a poskytovatele provádějícího příslušnou pitvu.
Anotace anglicky
As part of the health reform the law has, among others, changes in the administrative form of the Certificate of death. New and significantly more complicated forms are used in medical practice from 1st January 2013.The authors present their experience with the new six-month administrative procedure, in the context of a relationship of healthcare providers conducting an examination of the body of the deceased and the provider performing the appropriate autopsy.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 01:35