PUNOVÁ, Monika a Pavel NAVRÁTIL. Resilience in Life and Work of Viktor Emanuel Frankl. Acta Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni. London: Sweet and Maxwell, roč. 2013, č. 2, s. 173-188. ISSN 1802-0364. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Resilience in Life and Work of Viktor Emanuel Frankl
Autoři PUNOVÁ, Monika (203 Česká republika, garant, domácí) a Pavel NAVRÁTIL (203 Česká republika, domácí).
Vydání Acta Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni, London, Sweet and Maxwell, 2013, 1802-0364.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/13:00072016
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky Frankl; resilience; logotherapy; existential analysis; Freud; Adler
Změnil Změnil: doc. PhDr. Pavel Navrátil, Ph.D., učo 17824. Změněno: 12. 2. 2014 10:54.
Anotace
This paper focuses on one of the great men of the 20 th century, who devoted his life to ques - tions regarding the quest for the meaning of life. We portray the life and work of a man who was not spared a number of pains that reached byond human capabilities, especially in the concentration camps, where he spent two and a half years. How did he face suffering, when it was extremely hard “to say yes to life”? Logotherapy and existential analysis (which he verified by his own drastical observations) give us answers to these and other questions. Both Frankl’s life and a number of his works testify about a great resilience of the human spirit. It is this resilience we focus on in the following text. Our goal is to answer the ques - tion: “How did resilience manifest itself in life and work of V. E. Frankl?”
Anotace česky
Tato práce se zaměřuje na jeden z největších mužů 20. století, který zasvětil svůj život na otázky pokud jde o pátrání po smyslu života. Jsme vylíčit život a dílo člověka, který nebyl ušetřen řadu bolestí, které dosáhly BYOND schopnosti člověka, a to zejména v koncentrační tábory, kde strávil dva a půl roku. Jak se mu tvář utrpení, když to bylo velmi těžké "řekl ano k životu"? Logoterapie a existenciální analýzy (kterou ověřena jeho vlastní drastical pozorování), aby nám odpovědi na tyto a další otázky. Oba Frankla život a řada jeho děl svědčí o velké odolnosti člověka duch. Je to právě tato odolnost se zaměříme na v dalším textu. Naším cílem je odpovědět na otázku: "Jak se odolnost projevovat v životě a díle VE Frankla?"
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 01:13