BOLANOVÁ, Radka a Petr KACHLÍK. Společné aspekty rodinného prostředí u sebepoškozujících se jedinců v období dospívání. In VOJTOVÁ, V., ČERVENKA. K. et al. Intervence pro inkluzi. Intervention for Inclusion. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013, s. 152-162. ISBN 978-80-210-6645-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Společné aspekty rodinného prostředí u sebepoškozujících se jedinců v období dospívání
Název anglicky Common Aspects of Family Environment in Self Harming Individuals in Adolescence
Autoři BOLANOVÁ, Radka (203 Česká republika, domácí) a Petr KACHLÍK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, Intervence pro inkluzi. Intervention for Inclusion. od s. 152-162, 11 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14410/13:00072118
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-6645-8
Klíčová slova česky rodina; záměrné sebepoškozování; prevence; dospívání
Klíčová slova anglicky family; intentional self-harm; prevention; adolescence
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MUDr. Petr Kachlík, Ph.D., učo 2190. Změněno: 27. 3. 2014 15:54.
Anotace
V kapitole „Společné aspekty rodinného prostředí u sebepoškozujících jedinců v období dospívání“ předtsavujeme téma, které poukazuje na aktuální problematiku záměrného sebepoškozování. Uskutečněný výzkum mapuje situaci v rodině dospívajících, složení rodiny a její případný vliv na vznik záměrného sebepoškozování u dospívajících jedinců. Součástí výzkumného šetření je sonda do pedagogického sboru, kdy jsme zjišťovali postoj pedagogů k záměrnému sebepoškozování a jejich kompetence k řešení tohoto problému u žáků, resp. studentů. Dále jsme zpracovali kazuistiky tří probandů, ve kterých jsme hledali shodné faktory vedoucí k tomuto jednání. Rovněž jsme oslovili klinického psychologa z FN v Plzni, který zodpověděl několik otázek k danému tématu.
Anotace anglicky
"Common aspects of family environment on self harming individuals in adolescence" is a theme that highlights the current problems of deliberate self-harm. Our research focuses on the situation of adolescents in the family, family composition and its potential impact on the emergence of deliberate self-harm in adolescents. The research is to probe into the teaching staff, when we examined the attitude of teachers towards deliberate self-harm and their competence to solve this problem with their pupils, respectively. students. We have also prepared a case study of three probands, in which we seek the same factors leading to this behavior. We also contacted a clinical psychologist from the University Hospital in Pilsen, which has been answered a few questions on this topic.
Návaznosti
MUNI/A/0709/2012, interní kód MUNázev: Intervence pro inkluzi ve vzdělávání (Akronym: IIV)
Investor: Masarykova univerzita, Intervence pro inkluzi ve vzdělávání, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 4. 9. 2024 20:09