JANOŠKOVÁ, Hana, Marta MUCHOVÁ, Karla TOMÁNKOVÁ a Marie BLAHUTKOVÁ. V dobré kondici i po šedesátce. Brno: CPress ve společnosti Albatros Media a.s., 2013, 151 s. ISBN 978-80-264-0163-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název V dobré kondici i po šedesátce
Název česky V dobré kondici i po šedesátce
Název anglicky Physsically well active insixties
Autoři JANOŠKOVÁ, Hana, Marta MUCHOVÁ, Karla TOMÁNKOVÁ a Marie BLAHUTKOVÁ.
Vydání Brno, 151 s. 2013.
Nakladatel CPress ve společnosti Albatros Media a.s.
Další údaje
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-264-0163-6
Klíčová slova česky senior, aktivní stáří, pohybový aparát, zásobník cviků
Klíčová slova anglicky senior, active in old age, motoric system,list of exercise
Změnil Změnila: PaedDr. Hana Janošková, Ph.D., učo 26475. Změněno: 28. 2. 2014 21:28.
Anotace
S prodlužováním lidského věku roste i potřeba a chuť seniorů po aktivnějším stáří, naplnění volného času a péči o své zdraví. Tato kniha je příspěvkem zkušeného kolektivu autorek k velmi diskutované problematice aktivního stáří. I když je napsána ve shodě s nejnovějšími odbornými poznatky, neklade si však za cíl být vyčerpávající pomůckou, ale snaží se přinést seniorům několik drobných rad, jak se vyrovnat s problémy seniorského věku i námětů pro jednoduchá cvičení, která je možné provádět nejen doma. V instruktivní části charakterizuje seniorský věk a pohybový aparát seniora (kosti, klouby, svaly) a upozorňuje na jeho úskalí. Dále zahrnuje nedílný sociální aspekt již trochu pozapomenutého cvičení seniorů s dětmi.
Anotace anglicky
With growing prolongation of human life, grows also need and desire for active seniors age, leisure time fulfilment and taking care of senior health. This book is a contribution of an experienced team of authors to the frequently discussed issue of active aging. Although it is written in compliance with the latest professional knowledge is not, however, intended to be a exhaustive tool but tries to bring seniors some small tips on how to deal with the problems of senior age and ideas for simple exercises that can be performed not only at home. In the instructive section is characterized the senior age and senior kinetic system (bones, joints, muscles) and its problems are highlighted. It also includes an integral social aspect that has been a little forgotten - seniors exercise with children.
VytisknoutZobrazeno: 20. 7. 2024 23:26