D 2014

Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách

KULHAVÝ, Viktor

Základní údaje

Originální název

Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách

Název anglicky

Cleaner production potential in hospitality industry

Autoři

KULHAVÝ, Viktor (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Hradec Králové, Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. od s. 116-122, 7 s. 2014

Nakladatel

Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50600 5.6 Political science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/00216224:14560/14:00075125

Organizační jednotka

Ekonomicko-správní fakulta

ISBN

978-80-7435-367-3

Klíčová slova česky

Čistší produkce; ubytování a stravování; udržitelný cestovní ruch; environmentální management

Klíčová slova anglicky

Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management
Změněno: 6. 3. 2014 11:23, Mgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLS

Anotace

V originále

Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty.

Anglicky

Cleaner production methodology approach used in industry, agriculture and forestry opens up opportunities also in service industry. Lowering costs, need for differentiation and uniqueness create space for economically efficient and environmentally favourable solutions. The article objective is to point out possibilities for cleaner production implementation in hospitality industry and to draw attention to the related economical, social and environmental effects.