2014
Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
KULHAVÝ, ViktorZákladní údaje
Originální název
Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
Název anglicky
Cleaner production potential in hospitality industry
Autoři
KULHAVÝ, Viktor (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Hradec Králové, Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. od s. 116-122, 7 s. 2014
Nakladatel
Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50600 5.6 Political science
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14560/14:00075125
Organizační jednotka
Ekonomicko-správní fakulta
ISBN
978-80-7435-367-3
Klíčová slova česky
Čistší produkce; ubytování a stravování; udržitelný cestovní ruch; environmentální management
Klíčová slova anglicky
Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management
Změněno: 6. 3. 2014 11:23, Mgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLS
V originále
Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty.
Anglicky
Cleaner production methodology approach used in industry, agriculture and forestry opens up opportunities also in service industry. Lowering costs, need for differentiation and uniqueness create space for economically efficient and environmentally favourable solutions. The article objective is to point out possibilities for cleaner production implementation in hospitality industry and to draw attention to the related economical, social and environmental effects.