KULHAVÝ, Viktor. Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách. Online. In Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu, 2014. s. 116-122. ISBN 978-80-7435-367-3. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
Název anglicky Cleaner production potential in hospitality industry
Autoři KULHAVÝ, Viktor (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání Hradec Králové, Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. od s. 116-122, 7 s. 2014.
Nakladatel Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14560/14:00075125
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7435-367-3
Klíčová slova česky Čistší produkce; ubytování a stravování; udržitelný cestovní ruch; environmentální management
Klíčová slova anglicky Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management
Změnil Změnil: Mgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLS, učo 42121. Změněno: 6. 3. 2014 11:23.
Anotace
Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty.
Anotace anglicky
Cleaner production methodology approach used in industry, agriculture and forestry opens up opportunities also in service industry. Lowering costs, need for differentiation and uniqueness create space for economically efficient and environmentally favourable solutions. The article objective is to point out possibilities for cleaner production implementation in hospitality industry and to draw attention to the related economical, social and environmental effects.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 12:03