BÁRTA, Jan, Veronika BÁRTOVÁ, Zbyněk ZDRÁHAL, Adéla BRABCOVÁ, Andrea KAMENOVÁ a Jiří DIVIŠ. Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor
Název anglicky Methods for isolating proteins of potato tubers
Autoři BÁRTA, Jan (203 Česká republika, garant), Veronika BÁRTOVÁ (203 Česká republika), Zbyněk ZDRÁHAL (203 Česká republika, domácí), Adéla BRABCOVÁ (203 Česká republika), Andrea KAMENOVÁ (203 Česká republika) a Jiří DIVIŠ (203 Česká republika).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14740/13:00065692
Organizační jednotka Středoevropský technologický institut
Klíčová slova anglicky potato protein isolation; potato starch
Technické parametry Základním prvkem separačního procesu je dvoustupňový postup založený na iontověvýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou frakcionaci jsou použity kolony s keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Cílem metodiky je i stanovení dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolázové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteáz.
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. Ondrej Šedo, Ph.D., učo 13589. Změněno: 7. 3. 2014 09:33.
Anotace
Základním prvkem separačního procesu je dvoustupňový postup založený na iontověvýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou frakcionaci jsou použity kolony s keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Cílem metodiky je i stanovení dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolázové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteáz.
Anotace anglicky
The basic element of the separation process is a two step procedure based on ion exchange and affinity chromatography. For subsequent fractionation a column with ceramic media and gradient elution via FPLC is used. The aim of the methodology is the determination of two fundamental biological activities of proteins tubers - lipidacylhydrolase patatin activity and activities of protease inhibitors.
Návaznosti
QI91A069, projekt VaVNázev: Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích, Udržitelný rozvoj agrárního sektoru
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 08:06