RŮŽIČKA, Michal, Petr KOVÁŘ a Vlastimil KREJČÍŘ. Metadata Editor FFdigi. Online. 2013, [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metadata Editor FFdigi
Název česky Metadatový editor FFdigi
Autoři RŮŽIČKA, Michal (203 Česká republika, garant, domácí), Petr KOVÁŘ (203 Česká republika, domácí) a Vlastimil KREJČÍŘ (203 Česká republika, domácí)
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Zdrojové kódy na SourceForge.net Veřejný repositář FFdigi pro správu jehož dat je software používán Instalace software pro projekt FFdigi
Kód RIV RIV/00216224:14610/13:00072562
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova česky digitální knihovny; metadata; Metadatový editor; FFdigi
Klíčová slova anglicky digital libraries; metadata; Metadata Editor; FFdigi
Technické parametry Open-source software, implementace v jazycích Ruby a Perl. Kontakt na vývojáře: kic_admins@ics.muni.cz. Odpovědná osoba: Michal Růžička, Ústav výpočetní techniky Masarykovy univerzity, Brno, Botanická 68a, 60200 Brno, CZ, telefon: +420549496834, e-mail: ruzicka@ics.muni.cz. Webová aplikace pro hromadnou správu, organizaci a metadatový popis digitalizovaných publikací v projektu Digitální knihovny Filozofické fakulty Masarykovy univerzity (http://digilib.phil.muni.cz/).
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Marta Novotná Buršíková, učo 15689. Změněno: 17. 3. 2014 14:15.
Anotace
Metadata editor is open-source client-server web application (developed in Ruby and Perl programming languages). The aim of the application is management, organization, editing and validation of metadata and full texts of digital publications prior they are sent to Digital Library of the Faculty of Arts, Masaryk University (FFdigi). Building a digital library of scientific publications requires high investment in ensuring the quality of the metadata describing digital objects and their clear organization allowing easy-of-use navigation to the end users of the digital library. Metadata Editor FFdigi allows effective and efficient prepare of FFdigi metadata. It also provides tools for transfer of the final digital objects to the public FFdigi repository (http://digilib.phil.muni.cz/).
Anotace česky
Metadatový editor je open-source klient–server webová aplikace (implementovaná v jazyce Ruby a Perl), která je určená pro správu, organizaci, úpravy a validaci metadat a plných textů digitálních publikací před jejich zařazením do Digitální knihovny Filozofické fakulty Masarykovy univerzity (FFdigi). Budování digitální knihovny odborných publikací vyžaduje vysoké investice do zajištění kvalitního metadatového popisu digitálních objektů a jejich logickou přehlednou organizaci, která umožní snadnou orientaci koncovým uživatelům digitální knihovny. Metadatový editor FFdigi umožňuje taková metadata efektivně a kvalitně připravit. Poskytuje také nástroje pro přenos výsledných digitálních objektů do veřejného repositáře FFdigi (http://digilib.phil.muni.cz/).
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 03:27