BODNÁROVÁ, Lenka, Rudolf HELA, Petr HERKA, Pavel SŤAHEL a Daniel KOPKÁNĚ. Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (pro aplikaci PP vláken do betonové směsi do 6 měsíců po plazmové úpravě). 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (pro aplikaci PP vláken do betonové směsi do 6 měsíců po plazmové úpravě)
Název česky Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (pro aplikaci PP vláken do betonové směsi do 6 měsíců po plazmové úpravě)
Název anglicky Device for the surface treatment of polypropylene fibers for use in concrete of low temperature plasma treatment (application of PP fibers in the concrete mixture within 6 months after plasma treatment)
Autoři BODNÁROVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant), Rudolf HELA (203 Česká republika), Petr HERKA (203 Česká republika), Pavel SŤAHEL (203 Česká republika, domácí) a Daniel KOPKÁNĚ (203 Česká republika).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10305 Fluids and plasma physics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení obsah podléhá obchodnímu tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/13:00065553
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky polypropylenová vlákna plazma beton balení
Klíčová slova anglicky polypropylene fibers plasma concrete packaging
Technické parametry Jedná se o technologii, která byla vyvinuta v rámci řešení projektu TA01010948 Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu. Jedná se o výrobní postup. Příjemce projektu: VUT Spolupříjemce: MU Spolupříjemce: KrampeHarex CZ s.r.o. Smlouva mezi VUT v Brně, MU a KrampeHarex CZ s.r.o. byla podepsána dne 30.4.2011 . Zařízení se skládá ze zásobníku vlákna uloženého v sudech nebo na cívkách a odvíjecího mechanizmu spojeného s ovrstvovací jednotkou a dále ze stříhací hlavy. Postup odvinutí vlákna je zajišťován pohonem, který je spojený se stříhací hlavou, aby docházelo k rovnoměrnému odvíjení a současně stříhání vlákna v hlavě stroje. Při tomto postupu prochází odvíjené vlákno přes plazmovou jednotku, kde se vlákna hydrofilizují poté buď projde přes ovrstvovací jednotku, kde je hydrofilní úprava stabilizována nebo jsou vlákna exponována zhruba 4x delší dobu pro zesíťování povrchu.
Štítky AKR, rivok
Změnil Změnil: doc. Mgr. Pavel Sťahel, Ph.D., učo 6599. Změněno: 2. 4. 2014 11:46.
Anotace
*Jedná se o výrobní postup. Zařízení se skládá ze zásobníku vlákna uloženého v sudech nebo na cívkách a odvíjecího mechanizmu spojeného s ovrstvovací jednotkou a ze stříhací hlavy. Postup odvinutí vlákna je zajišťován pohonem, který je spojený se stříhací hlavou, aby docházelo k rovnoměrnému odvíjení a současně stříhání vlákna v hlavě stroje. Při tomto postupu prochází odvíjené vlákno přes plazmovou jednotku, kde se vlákna hydrofilizují, poté projdou přes ovrstvovací jednotku, kde je hydrofilní úprava stabilizována, nebo jsou vlákna exponována zhruba 4x delší dobu pro zesíťování povrchu. Po této úpravě jsou vlákna nastříhána a dopravena do baličky kde dojde k jejich balení do sáčků nebo jsou uložena do PVC pytlů, aby nedocházelo k odpaření hydrofilního lubrikantu.
Anotace anglicky
*Its a manufacturing process. Device consists of the bin stored in fiber drums or coils and unwinding mechanism associated with a coating unit and the cutter head. How to unwind the fiber is secured drive which is connected to the cutting head to an equitable unwinding and simultaneously cutting the fibers in the machine head. In this process, the fiber passes through a plasma unwinding unit where hydrophilize fibers then pass through a coating unit, wherein the hydrophilic treatment is stabilized, or the fibers are exposed to about 4 times longer to crosslink the surface. After this treatment, the fibers are cut up and transported to the wrapper where there is packing them in plastic bags or are stored in PVC bags to prevent evaporation of the hydrophilic lubricant.
Návaznosti
TA01010948, projekt VaVNázev: Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu (Akronym: beton)
Investor: Technologická agentura ČR, Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 21:18