VEJRYCHOVÁ, Radka, Barbora SVÁTKOVÁ, Lenka REMSOVÁ, Hana STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Marie PAVLOVSKÁ, Martina KUROWSKI a Jan BUCHTA. Multikulturní výchova cestou výtvarné a dramatické dílny. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 113 s. ISBN 978-80-210-6653-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Multikulturní výchova cestou výtvarné a dramatické dílny
Název anglicky Multicultural education through art and drama workshops
Autoři VEJRYCHOVÁ, Radka, Barbora SVÁTKOVÁ, Lenka REMSOVÁ, Hana STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Marie PAVLOVSKÁ, Martina KUROWSKI a Jan BUCHTA.
Vydání 1. vyd. Brno, 113 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-6653-3
Klíčová slova česky multikulturní výchova; dramatická výchova; výtvarná výchova; empatie; tvořivost; dramatická hra; sociální role; osobnostní, sociální, umělecký rozvoj; holistické poznání; transkulturní přístup; výchova uměním
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Změněno: 13. 8. 2014 16:30.
Anotace
Publikace je výsledkem projektového záměru, který probíhal během roku 2013 díky finanční podpoře MŠMT a čtenáře zve k diskuzi o možnostech pedagogických přístupů při realizaci průřezového tématu multikulturní výchovy, které se objevuje v nové koncepci vzdělávání. Autoři publikace spatřují významný potenciál pro realizaci multikulturních témat v dramatické výchově a výtvarné výchově, a to zejména prostřednictvím příběhu. Ten se ve spojení s dramatickými a výtvarnými technikami může stát silným pedagogickým nástrojem vedoucím k prolomení zažitého jednání žáků. Publikace je podporou pro pedagogy k využití strukturované dramatické hry jako způsobu učení. Také představuje možnost multikulturní výchovy v žitém prostoru, ve kterém in situ navazujeme na příběh místa a jeho genius loci. Autoři publikace využívají při tvorbě uměleckých dílen transkulturní přístup.
Návaznosti
MSMT-1 771-50/2013-210, interní kód MUNázev: Multikulturní výchova cestou výtvarné a dramatické dílny
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Multikulturní výchova cestou výtvarné a dramatické dílny
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:18