MAREŠ, Jan a Aleš NEUSAR. European Psychology Learning and Teaching Network. In Konference ČASP 2014: Quo vadis, psychologie? Aktuální trendy v psychologii. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název European Psychology Learning and Teaching Network
Název anglicky European Psychology Learning and Teaching Network
Autoři MAREŠ, Jan (203 Česká republika, garant, domácí) a Aleš NEUSAR (203 Česká republika).
Vydání Konference ČASP 2014: Quo vadis, psychologie? Aktuální trendy v psychologii, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00075283
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky výuka psychologie; evropská akademická síť; sdílení zkušeností
Klíčová slova anglicky teaching of psychology; European academic network; sharing of experiences
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D., učo 22918. Změněno: 1. 4. 2015 13:47.
Anotace
Příspěvek přibližuje historii i současné aktivity projektu Europlat v době jeho trvání i po jeho ukončení v Evropě i v ČR. Europlat byla evropská akademická síť na podporu učení a vyučování psychologie, která byla založena v říjnu 2009. Formálně se jednalo o tříletý grantový projekt financovaný z prostředků EK v programu pro podporu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme). Hlavní cíle tohoto bylo (a) podpořit kvalitu výuky a vzdělávání studentů v oblasti psychologie a (b) podporovat rozvoj výuky a procesu učení v oblasti psychologie a zorganizovat tři výzkumná šetření týkající se výuky a uplatnitelnosti absolventů psychologických studií. V rámci projektu založená akademická síť dnes zahrnuje přes 30 partnerů z 30 zemí. Výukové materiály i zkušenosti jsou průběžně sdíleny prostřednictvím sociálních sítí, newsletteru či sympozií na ECP i dalších konferencích. Po ukončení projektu funguje jádro aktivit sítě pod patronací britské Higher Education Academy.
Anotace anglicky
The presentation of the history and current activities of the project Europlat in Europe and in the Czech Republic . Europlat is the European academic network supporting learning and teaching psychology, which was founded in October 2009. Formally, it was a three-year grant project funded by the European Commission in support of Lifelong Learning Programme. The main objective of network activiteis was to (a) support the quality of teaching and training students in psychology and (b) support the development of teaching and learning in psychology and organize three research investigations related to teaching and employability of graduates psychological study programmes. The project based academic network now comprises over 30 partners from 30 countries. Educational materials and experiences are continuously shared via social networking, newsletter or symposia on ECP and other conferences. After completion of the project works core network activities under the supervision of the UK Higher Education Academy.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:42