HEJČ, David. Efektivnost námitek a připomínek proti opatření obecné povahy. Online. In Petr Havlan, David Hejč, Jiří Valdhans. Právní ochrana proti nepravomocným správním aktům (individuálním i smíšeným). Brno: Masarykova univerzita, 2014, s. 77-85. ISBN 978-80-210-6811-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Efektivnost námitek a připomínek proti opatření obecné povahy
Název anglicky Efectiveness of objections and comments against a measure of general nature
Autoři HEJČ, David.
Vydání Brno, Právní ochrana proti nepravomocným správním aktům (individuálním i smíšeným), od s. 77-85, 9 s. 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-6811-7
Klíčová slova anglicky Administrative acts; measure of general nature; comments; objections
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 30. 3. 2015 16:50.
Anotace
Vzhledem ke své povaze správní akty, které jsou projevem vrchnostenské veřejné správy, autoritativně a závazně zasahují do práv a povinností svých adresátů nezávisle na jejich vůli. Příspěvek se zaměřuje na prostředky ochrany subjektivních práv proti opatření obecné povahy jako smíšenému správnímu aktu, kterými jsou námitky a připomínky. Cílem příspěvku je analýza námitek a připomínek s důrazem na jejich efektivnost.
Anotace anglicky
Administrative acts, which are the expression of suzerain public administration, oblige its addressees authoritatively due to their nature. Therefore it is essential to ensure the possibility of protection against their effects in cases, when those acts are defective. The contribution focuses on comments and objections as on instruments of protection of individual rights against measures of general nature. The aim of this paper is to analyze the comments and objections with respect to their effectiveness.
Návaznosti
MUNI/A/0896/2012, interní kód MUNázev: Efektivnost návrhových prostředků ochrany proti nepravomocným správním aktům (Akronym: ENPO)
Investor: Masarykova univerzita, Efektivnost návrhových prostředků ochrany proti nepravomocným správním aktům, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 10:39