ZAHUMENSKÁ, Vendula. Význam účasti veřejnosti při ochraně životního prostředí. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014, 48 s. Spisy Právnické fakulty MU, č. 478. ISBN 978-80-210-6948-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Význam účasti veřejnosti při ochraně životního prostředí
Název anglicky The importance of public participation in environmental protection
Autoři ZAHUMENSKÁ, Vendula.
Vydání 1. vyd. Brno, 48 s. Spisy Právnické fakulty MU, č. 478, 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-6948-0
Klíčová slova česky právo životního prostředí; právní vzdělávání
Klíčová slova anglicky environmental law; legal education
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 31. 3. 2015 12:13.
Anotace
Publikace slouží jako primárně jako materiál pro výuku práva na jiných vysokých školách a na školách středních. V jednotlivých kapitolách je jednak část pro pedagogy a jednak část pro studenty. Materiál pro učitele je rozdělený na teoretickou část a část praktickou. Teoretická část obsahuje seznámení s problematikou jako je např. svobodný přístup k informacím, místní referendum nebo sdružování občanů. V praktické části pak je detailní popis toho, jak vést jednu lekci věnovanou vždy konkrétnímu nácviku. Každá kapitola je doplněna přehlednými schématy, která lze využít při vysvětlování látky studentům.
Anotace anglicky
The publication serves primarily as a material for teaching law at other (i.e. non-legal) universities and secondary schools. In the chapters is both the part for teachers and for students. Material for teachers is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part includes familiarization with issues such as freedom of access to information, local referendum or citizens' associations. The practical part is a detailed description of how to lead one lesson dedicated to each specific problem. Each chapter is complemented by schemes that can be used to explain the topic to students.
Návaznosti
CZ.1.07/2.4.00/17.0044, interní kód MUNázev: Dlouhodobé partnerství výzkumu, praxe a výuky práva (Akronym: Partnerství VaV)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Dlouhodobé partnerství výzkumu, praxe a výuky práva, 2.4 Partnerství a sítě
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:05