ŠUTOVÁ, Michaela a Denisa KAWULOKOVÁ. Archimédes versus Sokrates. In Miroslav Randa. Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 6 - Výuka fyziky v kontextu potřeb současné společnosti. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2013, s. 233-237. ISBN 978-80-261-0374-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Archimédes versus Sokrates
Název česky Archimédes versus Sokrates
Název anglicky Archimedes versus Sokrates
Autoři ŠUTOVÁ, Michaela a Denisa KAWULOKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Plzeň, Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 6 - Výuka fyziky v kontextu potřeb současné společnosti, od s. 233-237, 5 s. 2013.
Nakladatel Západočeská univerzita v Plzni
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-261-0374-5
Klíčová slova česky heuristická metoda, sokratovská metoda, dotazníkové šetření
Klíčová slova anglicky socratic method, heuristic method, research survey
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Mgr. Jan Krejčí, učo 208057. Změněno: 24. 9. 2014 17:53.
Anotace
Článek se zaměřuje na porovnávání sokratovské a heuristické metody ve vyučování na základní škole. Popisuje výhody, nevýhody a využití těchto metod. V příspěvku je uveden výzkum a popsány získané výsledky. Cílem dotazníkového šetření bylo zjistit, do jaké míry jsou učitelé základních škol a studenti Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně seznámeni s danými metodami, a jaká je četnost zařazování těchto metod do výuky.
Anotace anglicky
The aim of the article is to compare socratic and heuristic methods in educational process of elementary schools. It describes advantages, disadvantages and usage of both methods. The article summarizes research methods and obtained results. Teachers of primary school and students at Faculty of Education, Masaryk University, Brno participated in a questionnaire. The goal of the questionnaire is to investigate the depth in which students and teachers are familiar with both methods and how frequently they apply these methods in the educational proces.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 00:30