KUBÁTOVÁ, Eva. Stabilita dodavatele jako faktor konkurenceschopnosti. In Jedlicka, P. HRADECKE EKONOMICKE DNY 2009, DIL II: EKONOMICKY ROZVOJ A MANAGEMENT REGIONU. ECONOMIC DEVELOPMENT AND MANAGEMENT REGION. 2009. vyd. Hradec Kralove: GAUDEAMUS, UNIV HRADEC KRALOVE, 2009, s. 9-14. ISBN 978-80-7041-227-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stabilita dodavatele jako faktor konkurenceschopnosti
Název česky Stabilita dodavatele jako faktor konkurenceschopnosti
Název anglicky SUPPLIER STABILITY AS A COMPETITIVENESS FACTOR
Autoři KUBÁTOVÁ, Eva (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2009. vyd. Hradec Kralove, HRADECKE EKONOMICKE DNY 2009, DIL II: EKONOMICKY ROZVOJ A MANAGEMENT REGIONU. ECONOMIC DEVELOPMENT AND MANAGEMENT REGION, od s. 9-14, 6 s. 2009.
Nakladatel GAUDEAMUS, UNIV HRADEC KRALOVE
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14560/09:00107061
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7041-227-5
UT WoS 000310659200001
Klíčová slova česky Dodavatele, stabilita dodavatele, SRM
Klíčová slova anglicky Suppliers; suppliers' stability; supplier relationship management
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Eva Švandová, Ph.D., učo 22310. Změněno: 20. 1. 2017 08:25.
Anotace
Příspěvek je prezentací dílčího výsledku z další fáze analýzy dat v oblasti dodavatelů získaných z podnikového šetření Centra výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky se zaměřením na stabilitu dodavatele. V této fázi byla provedena kromě analýzy vztahu mezi stabilitou dodavatelů a konkurenceschopností (finanční úspěšností) podniku i analýza dalších vybraných proměnných (podíl importu na celkových dodávkách; specifičnost dodávek; důležitost kritérií výběru dodavatele). Vztah mezi proměnnými je dále analyzován v závislosti na odvětví (zpracovatelský průmysl a stavebnictví) a velikosti podniku. Stabilita se ukázala jako faktor, který ovlivňuje finanční úspěšnost podniků. získaných z podnikového šetření Centra výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky se zaměřením na stabilitu dodavatele. V této fázi byla provedena kromě analýzy vztahu mezi stabilitou dodavatelů a konkurenceschopností (finanční úspěšností) podniku i analýza dalších vybraných proměnných (podíl importu na celkových dodávkách; specifičnost dodávek; důležitost kritérií výběru dodavatele). Vztah mezi proměnnými je dále analyzován v závislosti na odvětví (zpracovatelský průmysl a stavebnictví) a velikosti podniku. Stabilita se ukázala jako faktor, který ovlivňuje finanční úspěšnost podniků.
Anotace anglicky
This contribution is a partial result of the next phase of analysis in the field of data obtained from surveys of Research Centre for the Competitiveness of the Czech Economy at the Faculty of Economics and Administration at Masaryk University and focuses especially on the stability of the suppliers. At this stage, we analysed the relationship between stability and competitiveness and also other factors (the share of imports in total supply, the supply of specificity, the importance of the selection criteria for suppliers). The relationship between variables is also analyzed according to the sector (manufacturing and construction) and the size of the business. Stability has proved to be a factor that affects the financial success of companies.
Návaznosti
1M0524, projekt VaVNázev: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 12:28