Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1211575, author = {Šubrtová, Marie and Matějová, Halina}, article_location = {Praha}, article_number = {2}, keywords = {salt; sodium; food}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství ?}, volume = {69}, year = {2014} }
TY - JOUR ID - 1211575 AU - Šubrtová, Marie - Matějová, Halina PY - 2014 TI - Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství ? JF - Výživa a potraviny VL - 69 IS - 2 SP - 52-54 EP - 52-54 PB - Výživaservis SN - 1211846X KW - salt KW - sodium KW - food N2 - V rámci preventivních opatření souvisejících s vysokým krevním tlakem se doporučuje snížení příjmu sodíku na 2g/den tj. asi 5 g kuchyňské soli. K dosažení těchto hodnot nestačí pouze aktivní přístup jedince, který by omezil množství soli použité k přípravě a při konzumaci jídla. nezbytná je také komunikace s výrobci potravin a postupné snižování množství soli ve výrobcích. ER -
ŠUBRTOVÁ, Marie a Halina MATĚJOVÁ. Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství ? \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis, 2014, roč.~69, č.~2, s.~52-54. ISSN~1211-846X.
|