BARTOŠKOVÁ, Marie, Blanka PELIKÁNOVÁ, Přemysl LUBAL a Marta FARKOVÁ. CITP anion analysis of beverages. Online. In František Foret, Jana Křenková, Iveta Drobníková, Andras Guttman, Karel Klepárník. CECE 2014. Brno: Institute of Analytical Chemistry AS CR, 2014, s. 125-127. ISBN 978-80-904959-2-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název CITP anion analysis of beverages
Autoři BARTOŠKOVÁ, Marie (203 Česká republika, domácí), Blanka PELIKÁNOVÁ (203 Česká republika, domácí), Přemysl LUBAL (203 Česká republika, domácí) a Marta FARKOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, CECE 2014, od s. 125-127, 3 s. 2014.
Nakladatel Institute of Analytical Chemistry AS CR
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/14:00078286
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-904959-2-0
UT WoS 000354547400042
Klíčová slova anglicky Isotachophoresis; food chemistry and analysis
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 13. 12. 2019 15:13.
Anotace
The new analytical method for the determination of content of sulphates and sulphites in the presence of carbonates by means of capillary isotachophoresis (CITP) was developed and this procedure was utilized for the analysis of wines, beers and nonsparkling mineral water samples. In case of beer and wine samples, the content of organic acids (e.g. benzoic, citric, lactic, acetic and sorbic acids) was determined in order to evaluate their impact on results obtained by developed technique.
Návaznosti
ED1.1.00/02.0068, projekt VaVNázev: CEITEC - central european institute of technology
MUNI/A/0972/2013, interní kód MUNázev: Vývoj metod a instrumentace pro analýzu biologicky významných látek 2014 (Akronym: MIAB)
Investor: Masarykova univerzita, Vývoj metod a instrumentace pro analýzu biologicky významných látek 2014, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 13. 9. 2024 08:17