GULOVÁ, Lenka, Markéta SEDLÁKOVÁ a Marie PAVLOVSKÁ. Workshop Multikulturní výchova v prostředí, práce s diverzitou. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Workshop Multikulturní výchova v prostředí, práce s diverzitou
Název anglicky Workshop Multicultural Education School, Work with Diversity
Autoři GULOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí), Markéta SEDLÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Marie PAVLOVSKÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk ukrajinština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Ukrajina
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00078659
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Multikulturní výchova; kvalitativní výzkumná analýza; sociální pedagogika; axiologie; projektování; dramatická výchova; aktivizace; výzkum diverzity ve škole.
Klíčová slova anglicky Multicultural education; qualitative research analysis; social education; axiology; project; planning; drama education; activation; research in school diversity.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Lenka Gulová, Ph.D., učo 5686. Změněno: 29. 3. 2015 22:41.
Anotace
Workshop byl realizovaný zejména pro studenty a pedagogické pracovníky z oboru sociální pedagogika Psychologické fakulty Univerzity Tarase Ševčenka. Otevřela se zde témata spojená s diverzitou ve školním prostředí, s multikulturní výchovou a s výchovou k hodnotám. Dalším tématem bylo projektování a výzkum v sociální pedagogice a multikulturní výchově. Otevřelo se zde téma sociální pedagogiky v teorii a praxi. Studenti měli možnost vyzkoušet si metody dramatické výchovy v práci s tématem multikulturní výchovy.Byly prezentovány výsledky kvalitativní výzkumné analýzy. Workshop byl simultánně překládán do ukrajinštiny.
Anotace anglicky
The workshop was done mainly for students and teachers from a study programme in social education at the Faculty of Psychology, Taras Schevchenko University. Topics connected with diversity at schools, multicultural education and with value education were addressed. Another issue was project planning and research in social and multicultural education. The theory and practice of social education was addressed there. The students had the opportunity to practice methods of drama education in terms of multicultural education.Presented the results of qualitative research analysis. The workshop was simultaneously translated into Ukrainian.
Návaznosti
MUNI/A/0741/2012, interní kód MUNázev: Výzkumná šetření zaměřená na sociálně znevýhodněné skupiny (Akronym: ROMCIZ)
Investor: Masarykova univerzita, Výzkumná šetření zaměřená na sociálně znevýhodněné skupiny, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 14:42