HUMPOLÍČEK, Pavel, Barbora KOZLÍKOVÁ a Jiří CHMELÍK. NEWRON – terapeutický software k volnému využití. In PsychoLogOn. Brno: Psychologický ústav Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, 2015. s. 23-27. ISSN 1805-7160.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název NEWRON – terapeutický software k volnému využití
Název anglicky NEWRON – therapeutic software for free use
Autoři HUMPOLÍČEK, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí), Barbora KOZLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Jiří CHMELÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání Brno, PsychoLogOn, od s. 23-27, 5 s. 2015.
Nakladatel Psychologický ústav Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/15:00082315
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISSN 1805-7160
Klíčová slova česky autismus; duševní nemoc; terapie; online; software
Klíčová slova anglicky autism; mental illnes; disorder; therapy; online; software
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Vendula Hromádková, učo 108933. Změněno: 28. 2. 2016 14:42.
Anotace
NEWRON je terapeutický software, který je zaměřen na podporu a rozvoj lidí s různými psychosociálními obtížemi. Aplikace sestává ze sady her, které aktivně působí na sociální vnímání a sociální interakce uživatelů, aktivuje jejich kognitivní, psychomotorické či rozhodovací funkce a současně posiluje efektivní využívání moderních informačních technologií a elektronických her ve prospěch osobního rozvoje. V první fázi se projekt zaměřuje cíleně na děti a dospívající s diagnostikovanou poruchou autistického spektra (PAS), posléze se zaměří i na další psychosociální a kognitivní obtíže a poruchy. Software NEWRON je vyvíjen v úzké spolupráci mezi Psychologickým ústavem FF MU a Laboratoří HCI FI MU.
Anotace anglicky
NEWRON application is a therapeutic software tool which focuses on supporting the development of persons suffering from various psycho-social disorders. The application consists of a set of games which can continually influence the social perception and social interactions of the target persons, it helps to activate their cognitive, psychomotor or decision-making functions and can optimize the usage of modern information technologies and electronic games to promote their personal development. In the first period the target group consists of children and teenagers with autistic spectrum disorders, subsequently will focus on people who suffered from other psychosocial and cognitive troubles and disorders. The application is the result of a close cooperation between the Department of Psychology at the Faculty of Arts and the Human Computer Interaction Laboratory at the Faculty of Informatics, both from the Masaryk University.
VytisknoutZobrazeno: 19. 3. 2024 04:51