KRČÁL, Martin, Jan LIDMILA a Michal LORENZ. Vytváření nového bakalářského kurikula na KISK FF MU. Duha [online]. Moravská zemská knihovna, 2014, roč. 28, č. 3, 4 s. ISSN 1804-4255.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vytváření nového bakalářského kurikula na KISK FF MU
Název anglicky Preparing new bachelor curriculum at KISK FF MU
Autoři KRČÁL, Martin, Jan LIDMILA a Michal LORENZ.
Vydání Duha [online], Moravská zemská knihovna, 2014, 1804-4255.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky kurikulum, akreditace, bakalářský program
Klíčová slova anglicky curriculum, accreditation, bachelor program
Změnil Změnila: Mgr. Vendula Hromádková, učo 108933. Změněno: 29. 4. 2019 14:00.
Anotace
Obor Informační studia a knihovnictví se neustále dynamicky vyvíjí a také potřeby praxe přinášejí nutnost pravidelně revidovat naše kurikulum tak, abychom sledovali trendy vyučované v zahraničí a zároveň, aby naši absolventi nacházeli dostatečné uplatnění na trhu práce. Navíc v roce 2015 budeme reakreditovat náš magisterský studijní program a v roce 2017 také bakalářský. O magisterském kurikulu bylo publikováno poměrně hodně. Upozornili bychom zejména na články v časopisu Inflow. V tomto článku bychom rádi popsali přípravu studijního programu pro bakaláře, na němž KISK spolupracuje s Moravskou zemskou knihovnou v Brně. Studenti se obvykle rozdělují na ty, kteří chtějí v budoucnu pracovat v knihovnách a na zájemce o informační vědu, proto jsme připravili tři specializovaná knihovnická a jedno vlákno zaměřené na informační studia.
Anotace anglicky
Area of Information Studies and Librarianship is still dynamically evolving. Also requirements of practice bring about necessity to overhaul our curriculum to reflect educational trends in foreign countries as well as to secure good application of alumni in labor market. We will reaccredit our master program In 2015 and bachelor program in 2017. It has been published a lot on master program. Above all we can highlight papers in Inflow journal. In this paper we will describe a preparation of bachelor study program. Preparation in pursued in cooperation of KISK and Moravian Library in Brno. We can divide students into two groups – those who want to work in libraries and those who are interested in information science. We prepared three specialized threads in library science and one in information science for them.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 08:10