PROCHÁZKOVÁ, Lucie a Jarmila PIPEKOVÁ. Konference s mezinárodní účastí u příležitosti 20. výročí katedry speciální pedagogiky. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Konference s mezinárodní účastí u příležitosti 20. výročí katedry speciální pedagogiky
Název anglicky Conference with international participation on the occasion of the 20th anniversary of the Department of Special Education
Autoři PROCHÁZKOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant, domácí) a Jarmila PIPEKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00079050
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky speciální pedagogika; založení katedry; evropská spolupráce; vývoj
Klíčová slova anglicky special education; establishment of the department; european cooperation; development
Změnil Změnila: PhDr. Lucie Procházková, Ph.D., učo 20097. Změněno: 21. 2. 2015 15:25.
Anotace
Katedra speciální pedagogiky byla v Brně na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity založena na základě požadavků studentů, odborníků i širší veřejnosti. Při vytváření studijního programu byl brán zřetel na současné trendy ve vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v zahraničí a na změny v legislativě v České republice. Katedra v oblasti výuky a výzkumu úzce spolupracuje s dalšími katedrami speciální pedagogiky v České republice a s mnoha evropskými univerzitami a institucemi. Konference (v českém a německém jazyce) probíhá za účasti zástupců kateder speciální pedagogiky ostatních univerzit v ČR a zahraničních partnerů z Německa, Rakouska a Slovenska.
Anotace anglicky
Department of Special Education in Brno at the Masaryk University Faculty of Education was established on the requirements of students, professionals and the wider public. Current trends in the education of pupils with special educational needs abroad and the changes in the legislation in the Czech Republic were taken into account during creating of the study program. The Department works in the field of teaching and research closely with other departments of special education in the Czech Republic and many European universities and institutions as well. The representatives of the departments of special education at other universities in the Czech Republic as well as partners from Germany, Austria and Slovakia take part on this conference (in Czech and German).
VytisknoutZobrazeno: 12. 5. 2024 13:04