NOVOTNÁ, Miroslava. La Bonne Anna. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název La Bonne Anna
Název česky Služka Anna
Název anglicky Anne, the maid
Autoři NOVOTNÁ, Miroslava.
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk francouzština
Typ výsledku Umělecké realizace
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Divadlo; vaudeville; Francie; studenti
Klíčová slova anglicky Theatre; vaudeville; France; student
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PhDr. Miroslava Novotná, Ph.D., učo 38161. Změněno: 15. 4. 2015 12:32.
Anotace
L adaptation d un vaudeville francais de Marc Camoletti : Anna, la "bonne" d un couple, est assez embarrassée, parce qu elle apprend que Monsieur a une maitresse, et Madame un amant! Et tout le monde se retrouve sous le meme toit en meme temps ! Anna se retrouve au milieu de tout ca, et tente de faire cohabiter tout ce petit monde sans gaffer ! La premiere representation le 18 juin 2014 a Palac Prigl; 6 étudiants ont joué sous la direction de M. Novotná. L autre representation: le 18 avril a Pernes-les-Fontaines (France), le 29 octobre dans le théatre Paradox
Anotace česky
Adaptace jednoho z vaudevillů Marka Camolettiho: Anna, služka jednoho manželského páru, má spoustu práce, protože se dozvídá, že její pán má milenku a paní milence! A všichni se sejdou ve stejnou dobu na stejném místě! Anna se ocitne uprostřed toho všeho a snaží se vše zařídit tak, aby se jeden druhému nepletli, aby se pokud možná nepotkali, a potkají-li se přece, pak se snaží zapeklitou situaci elegantně vyřešit. Premiéra se uskutečnila 18. června 2014 v Paláci Prígl; 6 studentů hrálo pod vedením M. Novotné. Další představení: 18. dubna v Pernes-les-Fontaines (Francie), 29. října v divadle Paradox.
Anotace anglicky
An adaptation of a vaudeville by Marc Camoletti: Anne, a maid to a married couple, has a lot of work because she learns that her master has a lover and so does his wife! And all of them meet at the same place and at the same time! Anne finds herself in the middle of it all and she is trying to organize everything so that they would not meet one another and even if they do meet, she is trying to come up with an elegant solution. The first performance was played on 18th June in Palac Prigl; 6 students played. The other representation: 18 April in Pernes-les-Fontaines (France), 30th October in the Paradox of Brno.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 01:09