SVATOŇOVÁ, Hana, Libor LNĚNIČKA, Irena PLUCKOVÁ, Hana SVOBODOVÁ, Eduard HOFMANN, Vladislav NAVRÁTIL, Boris RYCHNOVSKÝ, Jindřiška SVOBODOVÁ, Aleš RUDA a Marta ROMAŇÁKOVÁ. Jak se zachovám, když... 1. Vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak se zachovám, když...
Název česky Jak se zachovám, když...
Název anglicky How I will react, when...
Autoři SVATOŇOVÁ, Hana, Libor LNĚNIČKA, Irena PLUCKOVÁ, Hana SVOBODOVÁ, Eduard HOFMANN, Vladislav NAVRÁTIL, Boris RYCHNOVSKÝ, Jindřiška SVOBODOVÁ, Aleš RUDA a Marta ROMAŇÁKOVÁ.
Vydání 1. Vyd. Brno, 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Robinson, životní situace, komunikace, reakce
Klíčová slova anglicky Robinson, living situation, communication, reaction
Změnil Změnil: doc. RNDr. Boris Rychnovský, CSc., učo 267. Změněno: 13. 3. 2015 13:18.
Anotace
Život je plný neočekávaných událostí a zdaleka ne všechny jsou příjemné. V zátěžové situaci je člověk nucen nějak reagovat. To, jak úspěšně se s potížemi vypořádá, záleží do jisté míry na jeho osobnostních, předpokladech, schopnosti zorientovat se v nových podmínkách a najít účinné řešení. V předkládaném textu najdete rozbor běžných i nevšedních rizik. Každá kapitola se věnuje určité modelové situaci a pokouší se shrnout to nejdůležitější, co by měl člověk vědět „nejlépe“ před tím než takové informace vůbec bude potřebovat. Pro dnešní dobu je na robinsonství aktuální především „boj“ člověka se sebou samým. Člověk se může stát Robinsonem v mnoha náročných životních situacích a to nemusí být ani na pustém místě. Přestože dnešní svět je propojen a dokonce tím zdá být malý, zůstává zde na druhé straně mnoho situací, v nichž se lze zcela ztratit i ve velkoměstě plném lidí.
Anotace anglicky
Life is full of unexpected events, and not all of them are pleasant. In stressful situations a person is forced to react somehow. How to successfully deal with problems depends to some extent on his personality, providing ability to orient themselves in the new conditions and find effective solutions. In the present review, see analysis of common and unusual risks. Each chapter focuses on a specific model situation and attempts to summarize the most important things one should know the "best" before such information is ever going to need. For today is primarily actual "fight" man with himself. People can become Robinson in many difficult situations, and it may not even be a lonely place. Although today's world is connected and even that appears to be small, there stay on the other hand, many situations in which it may be entirely lost even in a city full of people.
Návaznosti
CZ.1.07/1.1.16/02.0115, interní kód MUNázev: Přírodověda pro život (Akronym: Science4Life)
Investor: Jihomoravský kraj, Přírodověda pro život, 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 7. 2024 10:56