VODOVÁ, Libuše. Listnaté stromy a keře: pracovní list. 9 s. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Listnaté stromy a keře: pracovní list
Název česky Listnaté stromy a keře: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 9 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky listnaté dřeviny, stromy, keře, využití dřevin
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:48.
Anotace
Pracovní list je určen žákům sedmých ročníků základních škol a studentům nižšího stupně víceletých gymnázií. V listu je obsaženo osm učebních úloh zaměřených na pochopení pojmu listnatá dřevina, vysvětlení rozdílu mezi stromem a keřem, vyhledání rozdílů mezi vybranými dřevinami a využití dřevin. Fotografický doprovod je dílem autorky. Rovnocenně jsou zastoupeny otevřené (produkční a doplňovací) a uzavřené (dichotomické a přiřazovací) učební úlohy. Při řešení jednotlivých úloh žák nejen procvičuje již nabyté poznatky, ale také zdokonaluje některé dovednosti (formulace závěru, poznávání přírodnin, práce s literaturou). Pracovní list je možno použít přímo v hodině (zejména ve fixační fázi), nebo jako součást domácí přípravy.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 14:20