VODOVÁ, Libuše. Západní Karpaty: pracovní list. 2014, 9 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Západní Karpaty: pracovní list
Název česky Západní Karpaty: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 9 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Geologická stavba ČR, Západní Karpaty, Český masiv, karpatská předhlubeň, flyšové pásmo, vrásnění
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:56.
Anotace
Druhý z pracovních listů zaměřených na geologickou stavbu České republiky se věnuje Západním Karpatům. Soubor šesti učebních úloh je koncipován jako podpůrný prostředek pro výuku toho tématu v 9. ročníku základní školy a na víceletém gymnáziu. Jednotlivé učební úlohy byly voleny tak, aby si žáci osvojili základní poznatky týkající se Západních Karpat a zároveň pochopili souvislost se stavbou Evropy. Pro vizualizaci geologického členění České republiky byl do pracovního listu zahrnut také schematický obrázek.Závěrečná úloha pak slouží k porovnání vlastností obou geologických jednotek České republiky - Západních Karpat i Českého masivu. Učivo o geologické stavbě České republiky se objevuje jak v přírodopise (biologii), tak zeměpise (geografii), proto najde pracovní list uplatnění v obou předmětech.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 22:52