VODOVÁ, Libuše. Vyvřelé horniny: pracovní list. 2014, 7 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vyvřelé horniny: pracovní list
Název česky Vyvřelé horniny: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 7 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky vyvřelé horniny, výlevné vyvřeliny, hlubinné vyvřeliny, žilné vyvřeliny, sopky, žula
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:55.
Anotace
Pracovní list je tvořen souborem učebních úloh zaměřený na procvičení a upevnění učiva o vyvřelých horninách v 9. ročníku základních škol nebo nižším stupni víceletých gymnázií. Vedle uzavřených učebních úloh, které žákovi přímo nabízí odpověď jsou v pracovním listu zahrnuty i učební úlohy otevřené, u kterých je třeba, aby žák správnou odpověď sám formuloval. Po obsahové stránce se úlohy zaměřují na pochopení rozdílů mezi hlubinnými a výlevnými vyvřelinami, na zapamatování složení tří modelových zástupců vyvřelých hornin (žula, čedič a pegmatit) a také na použití poznatků o konkrétních horninách v praxi.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 23. 9. 2024 18:32