C 2014

Diagnostika koordinačních schopností

BALÁŽ, Jozef, Igor DUVAČ, Vladimír PSALMAN a Martin ZVONAŘ

Základní údaje

Originální název

Diagnostika koordinačních schopností

Název anglicky

Diagnosis coordination skills

Autoři

BALÁŽ, Jozef (703 Slovensko, domácí), Igor DUVAČ (703 Slovensko, domácí), Vladimír PSALMAN (703 Slovensko, domácí) a Martin ZVONAŘ (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Brno, Aplikovaná antropomotorika II, od s. 118-134, 17 s. 2014

Nakladatel

Masarykova univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

Sport a aktivity volného času

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/00216224:14510/14:00079423

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

978-80-210-6749-3

Klíčová slova česky

koordinace normy výkonnosti rovnováhové schopnosti

Klíčová slova anglicky

coordination performance standards balance skills

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 9. 4. 2015 13:37, Mgr. Eva Špillingová

Anotace

V originále

Koordinační schopnosti řadíme mezi stěžejní faktory ovlivňující přesnost a celkovou efektivitu prováděné pohybové činnosti, ať se jedná o vrcholový sport či o volnočasovou pohybovou aktivitu. Celé spektrum koordinačních schopností můžeme seřadit od těch nejpodstatnějších až po okrajové a velmi specifické koordinační schopnosti. A právě mezi nejpodstatnější řadíme i rovnováhové schopnosti, na které je zaměřen i náš výzkum. Rovnováhové schopnosti byly testované ve dvou souborech dětí ve věku 10 - 13 let (chlapci a děvčata).

Anglicky

Coordination skills rank among the most important factors affecting the accuracy and overall effectiveness of the implementation of physical activity, whether it is a top sport or leisure-time physical activity on. The entire spectrum coordination skills, you can sort by those most relevant to marginal and very specific coordination skills. And we rank among the most important and balance capability, which is also focused our research. Balance skills were tested in two groups of children aged 10-13 years (boys and girls).

Návaznosti

CZ.1.07/2.4.00/17.0035, interní kód MU
Název: Rozšiřování výzkumných a pedagogických kompetencí prostřednictvím spolupráce v kinantropologickém výzkumu (Akronym: Spolupráce v kinantropologii)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Rozšiřování výzkumných a pedagogických kompetencí prostřednictvím spolupráce v kinantropologickém výzkumu, 2.4 Partnerství a sítě