VEČEŘA, Karel. Zkušenosti s výukou předmětu Specializace - fotbal na FSpS MU v Brně. In Závěrečná konference projektu Spolupráce v kinantropologii. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zkušenosti s výukou předmětu Specializace - fotbal na FSpS MU v Brně
Název anglicky Experience in teaching specialized courses - soccer FSpS MU Brno
Autoři VEČEŘA, Karel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Závěrečná konference projektu Spolupráce v kinantropologii, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/14:00079458
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
Klíčová slova česky fotbal; trenér; vzdělávání; trenérská praxe; trenérský deník; metodický výstup; stáž
Klíčová slova anglicky football; coach; education; coaching experience; diary for coaches; methodical output; fellowship
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 13. 3. 2015 15:06.
Anotace
Předmětem tohoto příspěvku jsou zkušenosti vyučujícího s nastavením programu vzdělávání fotbalových trenérů od jejich trenérských začátků za vzájemné spolupráce s FAČR. Velký důraz je od začátku vzdělávání kladen na trenérskou praxi, kdy se studenti musí zapojit do trénování v klubech. Během studia provádí metodické výstupy v různých věkových kategoriích, zpracovávají seminární práce s fotbalovou tématikou, vedou si trenérský deník a chodí také na stáže do jiných fotbalových klubů, aby získávali praktické i teoretické zkušenosti od jiných trenérů. Kromě toho jsou náplní tohoto studia i besedy se zkušenými odborníky z fotbalového prostředí a to jak trenéry, tak i funkcionáři, kteří jim předávají svoje zkušenosti. Pozitivní zkušeností je i úzká spolupráce s dr. Janíkem, garantem předmětu Trenérsko-metodická praxe, kde jednotlivá témata výuky na sebe navazují a doplňují se.
Anotace anglicky
This paper is the experience of the teacher education program settings football coaches from coaching their beginnings in mutual cooperation with the FARC. Great emphasis is placed from the start of training on coaching practice, where students must participate in training in clubs. During the study conducted methodical in different age categories, processing seminar work with football theme, keep your diary for coaches and walks well on internships to other football clubs to acquire practical and theoretical experience from other coaches. In addition, the content of this study and discussions with experts in the football environment and both coaches and officials who they transmit their experience. Positive experience and close cooperation with dr. Janik, subject guarantor coaching-methodical practice, where individual topics of education are interconnected and complementary.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 10:39