ŘEPKOVÁ, Jana, Jan IŠTVÁNEK, Jan NEDĚLNÍK a Hana JAKEŠOVÁ. Testovací sada mikrosatelitních markerů v souboru znaků jetele lučního. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Testovací sada mikrosatelitních markerů v souboru znaků jetele lučního
Název česky Testovací sada mikrosatelitních markerů v souboru znaků jetele lučního
Název anglicky Set of microsatellite markers in the collection of red clover traits
Autoři ŘEPKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Jan IŠTVÁNEK (203 Česká republika, domácí), Jan NEDĚLNÍK (203 Česká republika) a Hana JAKEŠOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výsledky s právní ochranou
Obor Genetika a molekulární biologie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/15:00080477
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky SSR marker, kódující sekvence, oligonukleotidy, jetel luční; šlechtění
Klíčová slova anglicky SSR marker; oligonucleotide; coding sequences; red clover; breeding
Štítky AKR, rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Ing. Andrea Mikešková, učo 137293. Změněno: 8. 4. 2016 08:45.
Anotace
Technické řešení se týká testovací sady mikrosatelitních markerů ve specifických genech Trifolium pratense (jetel luční). Zahrnuje druhově specifické SSR markery v kódujících sekvencích (exonech) genů pro desaturázy, polyfenoloxidázy a noduliny, které jsou součástí metabolických drah biosyntézy mastných kyselin, důležitých pro kvalitu bílkovin a pro fixaci dusíku, a dále zahrnuje SSR markery v genech pro rezistenci a pro výnosové charakteristiky. Testovací sada mikrosatelitních markerů je určena pro oblast šlechtění jetele lučního.
Anotace anglicky
Functional sample is technically realized result connected to the development of the test set of 47 microsatellite markers in Trifolium pratense (red clover) specific genes. Species specific markers were identified in exons of genes for desaturases, polyphenoloxidases, nodulins and in resistance genes. The microsatellite marker set is intended for red clover breeding.
Návaznosti
QI111A019, projekt VaVNázev: Nové genomické postupy pro šlechtění cizosprašných plodin na zlepšení užitkových vlastností (Akronym: HJ2010)
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Nové genomické postupy pro šlechtění cizosprašných plodin na zlepšení užitkových vlastností, Udržitelný rozvoj agrárního sektoru
VytisknoutZobrazeno: 24. 9. 2024 03:18