ROSSI, Eva, Tomáš ŘEZNÍK a Jana STEHLÍKOVÁ. Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby s omezenou schopností pohybu. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby s omezenou schopností pohybu
Název anglicky Accessibility Guide of Brno City Centre for people with limited mobility
Autoři ROSSI, Eva, Tomáš ŘEZNÍK a Jana STEHLÍKOVÁ.
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky wheelchairs; accessibility mapping; barrier-free access; Brno city centre
Změnil Změnil: prof. RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D., učo 52529. Změněno: 12. 3. 2015 11:06.
Anotace
Atlas přístupnosti přináší ucelené informace o přístupnosti objektů v centru města Brna. Mapování proběhlo v letech 2009 – 2014 za pomoci vozíčkářů. Atlas obsahuje informace o přístupnosti státních institucí, kulturních památek, muzeí a galerií v plném rozsahu, tzn. jsou v mapě zaneseny i v případě, že jsou tyto objekty bariérové. Objekty občanské vybavenosti např. bankomaty, banky, hotely, lékárny, restaurace, kavárny a nákupní pasáže jsou vyznačeny pouze v případě, že jsou bezbariérové či částečně přístupné. Dále jsou v mapě zobrazena vyhrazená parkovací místa, zastávky a linky městské hromadné dopravy.
Anotace anglicky
The guide brings comprehensive information on accessibility of locations in the centre of the city of Brno. Mapping was realized between 2009 and 2014 in collaboration with wheelchairs. The guide contains information about accessibility of all the public institutions, cultural institutions, museums and galeries, even those which are not barrier-free. The civic amenities, such as ATM, banks, hotels, pharmacies, restaurants, coffees and commercial centres are indicated only if they are fully or partially accessible. The map also shows accessible parking places, public transport lines and stops.
Návaznosti
MUNI/A/0952/2013, interní kód MUNázev: Analýza, hodnocení a vizualizace globálních environmentálních změn v krajinné sféře Země (Akronym: AVIGLEZ)
Investor: Masarykova univerzita, Analýza, hodnocení a vizualizace globálních environmentálních změn v krajinné sféře Země, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 22. 9. 2024 06:55