JUŘÍKOVÁ, Jana. Mléko ve výživě dětí základních škol aneb poznatky z konference Výživa, pohyb a zdravý životní styl. In Závěrečná konference projektu Spolupráce v kinantropologii. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mléko ve výživě dětí základních škol aneb poznatky z konference Výživa, pohyb a zdravý životní styl
Název anglicky Milk in nutrition of children of elementary schools or Nutrition, mooving and healthy lifestyle
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Závěrečná konference projektu Spolupráce v kinantropologii, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00079682
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky milk; cow; sheep; goat; cheese; yoghurt; children
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 23. 3. 2015 15:02.
Anotace
Ve dnech 6. – 7. dubna 2013 se v Brně konala konference na téma Výživa, pohyb a zdravý životní styl. Já jsem zde měla vystoupení na téma „Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základních škol, které jsem zpracovala spolu s Jiřím Kučerou. Začátek práce byl přehledem z literatury a pojednával o složení kravského mléka. Dále bylo pojednáno o jednotlivých druzích mlék ostatních mlékodojných savců. Následovalo rozdělení mléčných výrobků s důrazem položeným na význam zakysaných mléčných výrobků ve výživě. Vedle pozitivního významu mléka a mléčných výrobku v lidské výživě je poukázáno i na možné zdravotní problémy plynoucí z konzumace mléka. Další část byla zaměřena na seznámení s výsledky průzkumu oblíbenosti a konzumací mléka a mléčných výrobků u dětí prvního stupně základních škol v Královéhradeckém kraji.
Anotace anglicky
In days 6 – 7 April 2013 there were congress on topic Nutrition, movement and healthy lifestyle in Brno. I have had a performance on topic “Milk and dairy products in nutrition of children of elementary schools”. The paper was made with Jiří Kučera. The paper starts by literature review and it deal with composition of cow´s milk and single kinds of milk other mammals. In the paper there was sorting of dairy products with stress on importance of fermented dairy products in nutrition. It was pointed to positive importance milk and dairy products in human nutrition. Possible health problems follow from consumption of milk were discussing too. The next part were focused on explanation of research of popularity and consumption of milk and dairy products in children in first extents of elementary schools in Královéhradecký country.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 11:48