VACENOVSKÝ, Pavel, Tomáš VENCÚRIK, Martina BERNACIKOVÁ a Eduard HRAZDÍRA. Sportovní hry II. Online. Brno: Masarykova univerzita, 2014, s. nestránkováno, 39 s. ISBN 978-80-210-7188-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sportovní hry II
Název anglicky Sports games II
Autoři VACENOVSKÝ, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí), Tomáš VENCÚRIK (703 Slovensko), Martina BERNACIKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Eduard HRAZDÍRA (203 Česká republika, domácí).
Vydání Brno, od s. nestránkováno, 39 s. 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14510/14:00079707
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-7188-9
Klíčová slova anglicky Sports games; table tennis; strokes; robot
Změnil Změnila: Mgr. Aneta Fedrová, učo 142618. Změněno: 23. 3. 2015 22:13.
Anotace
Publikace je určena pro potřeby studentů předmětu Sportovní hry II, v němž se mají seznámit s následujícími sporty: florbal, softbal, badminton, stolní tenis. A navíc s vybranými netradičními sportovními hrami. Publikace je primárně zaměřena na stolní tenis. Nalezneme zde informace o historii, pravidlech, potřebném materiálním vybavení, soutěžích a jejich systémech. V podkapitole Údery je uveden jejich výčet a stručná charakteristika. V jiné podkapitole je vysvětlena problematika rotací míčku. Užitečnou pomůckou ve výuce je robot na vystřelování míčků. Tomu se věnuje poslední podkapitola. Pro lepší orientaci studentů přináší publikace pravidla i ostatních zmiňovaných sportovních her.
Anotace anglicky
This publication is intended for the participants in Sports games II course, during which the students are supposed to learn about the following sports: floorball, softball, badminton, table tennis. They should also come across less common sports games. The publication primarily focuses on table tennis. There can be found information on its history and rules, necessary equipment, competitions and their systems. In the sub-chapter Strokes there is a list of them and they are briefly characterized. In another sub-chapter the issue of ball spin is dealt with. A robot throwing the balls is considered a very useful aid during training and the last sub-chapter deals with it. To make this subject easier for students this publication provides the rules of other above mentioned sports games.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0221, interní kód MUNázev: Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace a modernizace studijních oborů FSpS, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 05:09