REGULI, Zdenko, Miroslav ĎURECH, Michal VÍT a Jitka ČIHOUNKOVÁ. Didaktika úpolů ve školní tělesné výchově. Online. Brno: Masarykova univerzita, 2014, s. nestránkováno, 53 s. ISBN 978-80-210-6998-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Název anglicky Didactics of combatives in school physical education
Autoři REGULI, Zdenko (703 Slovensko, garant, domácí), Miroslav ĎURECH (703 Slovensko), Michal VÍT (203 Česká republika, domácí) a Jitka ČIHOUNKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Brno, od s. nestránkováno, 53 s. 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14510/14:00079738
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-6998-5
Klíčová slova anglicky Physical education; didactics; combatives; preparatory combatives; combative sports; self-defence
Změnil Změnila: Mgr. Aneta Fedrová, učo 142618. Změněno: 24. 3. 2015 13:18.
Anotace
Učebnice je zaměřena na aktuální poznatky z teorie a didaktiky úpolů pro primární, sekundární a terciální úroveň vzdělávacího systému. Text je zaměřen na budoucí pedagogické pracovníky, kteří by měli být vybaveni kompetencemi pro kvalitní výuku úpolů. Východiskem textu je definice a systematiky úpolů, která je vytvořena s ohledem na didaktické cíle předmětu. Studenti se v učebnici dále seznámí se strukturou technických prostředků ve vybraných úpolových sportech a sebeobraně (aikidó, džúdó, karate). Důležitým předpokladem budoucích učitelů je terminologicky správné vyjadřování, učebnice proto klade velký důraz na odbornou terminologii. Na základní poznatky o didaktice úpolových systémů navazují kapitoly týkající se organizačního zajištění hodin úpolů a především zásad bezpečnosti výuky úpolových aktivit. Pro získání dalších poznatků studenti mohou využít rozsáhlého seznamu doporučené studijní literatury.
Anotace anglicky
The textbook focuses on the current knowledge of the theory and didactics of combatives for primary, secondary and tertiary levels of the education system. The text is aimed at future teachers, who are expected to be equipped with skills for quality instruction of combatives. The text’s starting point is the definition and systematics of combatives which have been created with regard to the educational objectives of the course. Students will use the textbook to become familiar with the structure of technical resources in the selected combatives and self-defence (aikido, judo, karate). As refined terminology is an important prerequisite for future teachers, the textbook places great emphasis on technical terminology. The basic facts of didactics of combative systems are followed up by the chapters on the organizational arrangements of combatives instruction and the safety principles of teaching combative activities in particular. To gain more knowledge students are encouraged to consult an extensive list of recommended study literature.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0221, interní kód MUNázev: Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace a modernizace studijních oborů FSpS, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 08:07