JUŘÍKOVÁ, Jana, Marie KALAČOVÁ a Petr GRAMETBAUER. Zinc content in meals. Are main courses obtained in the canteen of the Military University of Ground Forces in Vyškov in the Czech Republic all right? Problemy Higieny i Epidemiologii. 2011, roč. 92, č. 3, s. 523 - 525. ISSN 1895-4316.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zinc content in meals. Are main courses obtained in the canteen of the Military University of Ground Forces in Vyškov in the Czech Republic all right?
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Marie KALAČOVÁ (203 Česká republika) a Petr GRAMETBAUER (203 Česká republika).
Vydání Problemy Higieny i Epidemiologii, 2011, 1895-4316.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/11:00079814
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
Klíčová slova anglicky main courses; chemical analysis; zinc
Štítky rivok
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 25. 3. 2015 20:36.
Anotace
The content of zinc of thirteen dishes obtained in Military University of Ground Forces in Vyškov was defined by means of the chemical analysis and theoretical calculation. According to the chemical analysis, the biggest amount of zinc was proven in the following dishes: roast chicken with rice and cucumber salad, while the smallest amount of zinc contained fried cauliflower, chips and tatar sauce. Having compared the results of the chemical analysis and of the theoretical calculation, it was realized that it is not possible to compare these two methods because their results differ.
VytisknoutZobrazeno: 23. 9. 2024 11:19