SYSLOVÁ, Zora. Výzkumy v oblasti předškolního vzdělávání. Online. In Dagmar Čábalová. Pregraduální vzdělávání učitelů mateřských škol jako dialog mezi teorií a praxí. První. Plzeň: Západočeská univerzita, 2014, s. 24-30. ISBN 978-80-261-0494-0. Dostupné z: https://dx.doi.org/.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výzkumy v oblasti předškolního vzdělávání
Název anglicky Research in the field of early childhood education
Autoři SYSLOVÁ, Zora.
Vydání První. Plzeň, Pregraduální vzdělávání učitelů mateřských škol jako dialog mezi teorií a praxí, od s. 24-30, 7 s. 2014.
Nakladatel Západočeská univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-261-0494-0
Doi http://dx.doi.org/
Klíčová slova česky předškolní vzdělávání; pedagogický výzkum; oblasti výzkumu; mezinárodní srovnání
Klíčová slova anglicky pre-primary education; educational research; area of research; international comparison
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PhDr. Zora Syslová, Ph.D., učo 243595. Změněno: 12. 4. 2015 15:40.
Anotace
Kapitola se zabývá výzkumy v oblasti předškolního vzdělávání. Přináší závěry mezinárodních studií, které poukazují na vztahy mezi kvalifikací učitelek a výsledky vzdělávání. Přibližuje mezinárodní trendy ve vý- zkumech a důraz kladený na mezinárodní srovnávací studie. Popisuje výsledky přehledové studie, která přináší souhrnná zjištění z výzkumů předškolního vzdělávání realizovaných v letech 2000-2010 v České republice. Dotý- ká se také dvou dalších výzkumů z let následujících. Výzkumy jsou doplněny také zjištěními České školní inspekce. V závěru jsou konstatovány nedostatky, které se v této oblasti v České republice objevují.
Anotace anglicky
The chapter is concerned with researches on area of preprimary education. It brings conclusions of international studies that advert to relationships between qualitifications of teachers and results of education. Is presents international tendencies in researches and shows the accent put on international comparative studies. It describes results of advances that brings summary report from preprimary education researches (realized in Czech republic in 2000-2010). It also mentions two other following researches. Researches are completed by findings of Czech School Inspectorate. Disadvatages that can be found in Czech republic are mentioned in conclusion.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 08:26