VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA a Jakub TROJAN. Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management. In Khalid S. Soliman. Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth. Amsterdam (Netherlands): International Business Information Management Association, 2015, s. 418-431. ISBN 978-0-9860419-4-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
Název česky Spotřební potravinový koš školního stravování jako součást cateringového managemntu
Autoři VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA a Jakub TROJAN.
Vydání Amsterdam (Netherlands), Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, od s. 418-431, 14 s. 2015.
Nakladatel International Business Information Management Association
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Nizozemské království
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
ISBN 978-0-9860419-4-5
UT WoS 000360508700039
Klíčová slova česky Školní stravování; spotřební koš; potravinářské komodity; nutriční a energetické hodnoty
Klíčová slova anglicky School meals; consumption basket; food commodities; nutritional and energy values
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 20. 10. 2015 15:58.
Anotace
The article is targeted on the role of school meals in ensuring the nutritional needs of children and youth. It shows the main functions of school meals and describes the importance of consumption food basket and its performance in relation to the recommended variety of monthly diet dishes. Consumption basket analysis was conducted in relation to the variety of diets of adolescents in selected grammar schools in South Moravia. Evaluated the percentages of violations, compliance for individual commodities and implementation of consumer baskets in selected schools are solutions and recommendations.
Anotace česky
Článek je zaměřen na úlohu školního stravování v zajištění nutričních potřeb dětí a mládež. To ukazuje hlavní funkce školního stravování a popisuje význam spotřebního koše potravin a jeho vlastností ve vztahu k doporučením různých měsíčních dietních jídel. Analýza spotřebního koše byla provedena v souvislosti s různými dietami dospívajících ve vybraných gymnáziích na jižní Moravě. Vyhodnocené procenta porušení, dodržování pro jednotlivé komodity a realizace spotřebních koších ve vybraných školách jsou rozhodnutí a doporučení.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 11:39