2015
Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA et. al.Základní údaje
Originální název
Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
Název česky
Spotřební potravinový koš školního stravování jako součást cateringového managemntu
Autoři
VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA a Jakub TROJAN
Vydání
Amsterdam (Netherlands), Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, od s. 418-431, 14 s. 2015
Nakladatel
International Business Information Management Association
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Nizozemské království
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
ISBN
978-0-9860419-4-5
UT WoS
000360508700039
Klíčová slova česky
Školní stravování; spotřební koš; potravinářské komodity; nutriční a energetické hodnoty
Klíčová slova anglicky
School meals; consumption basket; food commodities; nutritional and energy values
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 20. 10. 2015 15:58, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.
V originále
The article is targeted on the role of school meals in ensuring the nutritional needs of children and youth. It shows the main functions of school meals and describes the importance of consumption food basket and its performance in relation to the recommended variety of monthly diet dishes. Consumption basket analysis was conducted in relation to the variety of diets of adolescents in selected grammar schools in South Moravia. Evaluated the percentages of violations, compliance for individual commodities and implementation of consumer baskets in selected schools are solutions and recommendations.
Česky
Článek je zaměřen na úlohu školního stravování v zajištění nutričních potřeb dětí a mládež. To ukazuje hlavní funkce školního stravování a popisuje význam spotřebního koše potravin a jeho vlastností ve vztahu k doporučením různých měsíčních dietních jídel. Analýza spotřebního koše byla provedena v souvislosti s různými dietami dospívajících ve vybraných gymnáziích na jižní Moravě. Vyhodnocené procenta porušení, dodržování pro jednotlivé komodity a realizace spotřebních koších ve vybraných školách jsou rozhodnutí a doporučení.