VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Kateřina PITROVÁ, František BUŇKA a Jakub TROJAN. Nutrition Recommendation for Regional F&B Managers in High Schools Based on Case Study of the Czech Republic. In Khalid S. Soliman. Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth. Amsterdam (Netherlands): International Business Information Management Association, 2015, s. 2990-3002. ISBN 978-0-9860419-4-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nutrition Recommendation for Regional F&B Managers in High Schools Based on Case Study of the Czech Republic
Název česky Výživová doporučení pro regionální F & B manažery na případové studii České republiky na středních školách
Autoři VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Kateřina PITROVÁ, František BUŇKA a Jakub TROJAN.
Vydání Amsterdam (Netherlands), Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, od s. 2990-3002, 13 s. 2015.
Nakladatel International Business Information Management Association
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Nizozemské království
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
ISBN 978-0-9860419-4-5
UT WoS 000360508700292
Klíčová slova česky F & B manager; příjem energie; BMI; hmotnostní přebytek
Klíčová slova anglicky F&B manager; energy intake; BMI; weight excess
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 20. 10. 2015 16:00.
Anotace
The paper is focused on the energy intake and output imbalance in the diet among high school students. It deals with the incidence of obesity, evaluation, health effects, treatment of obesity and eating disorders. It is also focused on F & B manager functions and obligations in the system of school management. The survey was carried out to determine the incidence of excessive weight and malnutrition among high school students. We compared the eating habits and physical activity among students divided into groups according to their body mass index. The method used was a questionnaire survey. Data from the survey were processed using statistical system UNISTAT. The results of the investigation carried out on a sample of 445 high school students from five schools in Prerov aged 16-18 years (of which 229 girls and 216 boys) show that 79.8% of students have normal weight, 10.1% overweight, 3.1 % obesity and 7% underweight. Weight excess was thus detected in 14.2% of the students. The incidence of students with overweight and underweight in this work correlates with the information reported in the literature.
Anotace česky
Článek je zaměřen na příjem energie a výstupní nerovnováhy ve stravě mezi studenty středních škol. Zabývá se výskytem účinků obezity, hodnocení, zdravotními účinky, léčbou obezity a poruchami příjmu potravy. To se také zaměřuje na F & B manažery a povinnosti v systému řízení školy. Průzkum byl proveden ke stanovení výskytu nadměrné hmotnosti a podvýživy mezi studenty středních škol. Porovnali jsme stravovací návyky a fyzickou aktivitu mezi studenty rozdělených do skupin podle jejich indexu tělesné hmotnosti. Použitá metoda byla dotazníkové šetření. Údaje z průzkumu byly zpracovány pomocí statistického systému Unistat. Výsledky šetření provádí na vzorku 445 studentech střední školy z pěti škol v Přerově ve věku 16 až 18 roků (z toho 229 dívek a 216 chlapců), ukazují, že 79,8% studentů má normální váhu, 10.1% nadváhy, obezity a 3,1% 7% podváhou. Hmotnost přebytek byl tedy zjištěn v 14,2% studentů. Výskyt studentů s nadváhou a podváhou v této práci koreluje s informacemi uvedeném v literatuře.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 02:43