FRYŠTÁK, Marek. Scent identification method as an evidence in criminal proceedings. In Gabrielé Juodkaité-Granskiené. Criminalistics and Forensic Examination: Science, Studies and Practice. 1. vyd. Vilnius: Lietuvos teismo ekspertizés centras, 2015, s. 393-400. ISBN 978-9986-555-42-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Scent identification method as an evidence in criminal proceedings
Název česky Metoda pachové identifikace jako důkaz v trestním řízení
Autoři FRYŠTÁK, Marek.
Vydání 1. vyd. Vilnius, Criminalistics and Forensic Examination: Science, Studies and Practice, od s. 393-400, 8 s. 2015.
Nakladatel Lietuvos teismo ekspertizés centras
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Litva
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-9986-555-42-1
Klíčová slova česky důkaz; důkazní právo; kriminalistika; pachová identifikace; ústavní soud
Klíčová slova anglicky evidence; evidence law; criminalistics; scent identification; constitutional court
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 7. 3. 2016 09:51.
Anotace
In my contribution I will try to figure out if the scent identification as evidence in criminal proceedings is admissible or not and what is its’ relevance (which is the most questioned aspect according to literature). The decision making practice of Constitutional Court of Czech Republic will be concerned as a basis to answer questions concerned.
Anotace česky
Ve svém příspěvku se na podkladě zejména rozhodovací činnosti Ústavního soudu České republiky budu snažit najít odpověď na to, zda je tuto možno použít v trestním řízení jako důkaz či nikoliv a jakou má tato v té souvislosti relevanci, jelikož v odborné literatuře se v souvislosti s pachovou stopou a jejím posuzováním jako důkazu objevují různé a často velmi protichůdné názory.
Návaznosti
MUNI/A/1264/2014, interní kód MUNázev: Možnosti adjustace trestního řízení specifické kriminalitě (Akronym: Adjustace trestního řízení)
Investor: Masarykova univerzita, Možnosti adjustace trestního řízení specifické kriminalitě, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 22. 9. 2024 17:33