ROUBAL, Jan, Tomáš ŘIHÁČEK, Stanislava DUDOVÁ, Jana KOSTÍNKOVÁ, Roman HYTYCH a Michal ČEVELÍČEK. Centrum pro výzkum psychoterapie: Vzájemné obohacování výcviku a výzkumu. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Centrum pro výzkum psychoterapie: Vzájemné obohacování výcviku a výzkumu
Název česky Centrum pro výzkum psychoterapie: Vzájemné obohacování výcviku a výzkumu
Název anglicky Center for psychotherapy research: Mutual enhancing of training and research
Autoři ROUBAL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Tomáš ŘIHÁČEK (203 Česká republika), Stanislava DUDOVÁ (203 Česká republika), Jana KOSTÍNKOVÁ (203 Česká republika), Roman HYTYCH (203 Česká republika) a Michal ČEVELÍČEK (203 Česká republika).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/15:00080825
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
Klíčová slova česky psychoterapie; integrace; výcvik; výzkum
Klíčová slova anglicky psychotherapy; integration; training; research
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. MUDr. Jan Roubal, Ph.D., učo 203735. Změněno: 4. 6. 2015 18:43.
Anotace
V panelu nejprve představíme koncept Výcviku integrace v psychoterapii, který směřuje k rozvíjení flexibility a schopnosti zaujmout více teoretických perspektiv. Uvedeme, jak ve výcviku postupujeme při postupného budování základních terapeutických kompetencí a podpoře vytváření vlastního terapeutického přístupu. V další části panelu představíme činnost brněnského Centra pro výzkum psychoterapie, které původně vzniklo v těsné spolupráci s Výcvikem integrace v psychoterapii. Jednotlivé prezentace se postupně zaměří na představení poslání a cílů Centra, představení hlavních linií výzkumu a konkrétních vybraných studií. V závěrečné části se budeme věnovat podporování synergie mezi psychoterapeutickým výcvikem a výzkumem - na několika příkladech ukážeme jak je možné tento synergický efekt vytvářet a podporovat. Věnovat se budeme zejména využití „kompetenčního modelu“, který popisuje systematické nabývání terapeutických kompetencí v průběhu výcviku. V prezentaci nakonec nastíníme možnou budoucnost vzdělávání v integraci v psychoterapii i budoucnost zkoumání výcviků a také další možnosti propojování výcviku a výzkumu.
Anotace anglicky
The concept of the Training in Psychotherapy Integration is introduced first. Subsequently the work the Center for Psychotherapy Research in Brno is explained with the focus on the synergy between the research and the training.
Návaznosti
GAP407/11/0141, projekt VaVNázev: Utváření integrativní psychoterapeutické perspektivy: analýza výcviku integrace v psychoterapii
Investor: Grantová agentura ČR, Utváření integrativní psychoterapeutické perspektivy: analýza výcviku integrace v psychoterapii
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 12:09