2015
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
LANDFELD, Aleš, Jan TŘÍSKA, Josef BALÍK, Jan STROHALM, Pavla NOVOTNÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
Autoři
LANDFELD, Aleš (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Josef BALÍK (203 Česká republika), Jan STROHALM (203 Česká republika), Pavla NOVOTNÁ (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Pavel HÍC (203 Česká republika), Eva TOMÁNKOVÁ (203 Česká republika), Radek HALAMA (203 Česká republika) a Milan HOUŠKA (203 Česká republika, garant)
Vydání
Czech Journal of Food Sciences, Praha, Czech Academy of Agricultural Sciences, 2015, 1212-1800
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
40106 Agronomy, plant breeding and plant protection;
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 0.728
Kód RIV
RIV/00216224:14110/15:00080279
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
UT WoS
000354767300011
Klíčová slova anglicky
grape juices; stilbens content; UV irradiation; ozonisation
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 17. 6. 2015 13:09, Soňa Böhmová
Anotace
V originále
Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins and juices (prepared from treated grapes).
Návaznosti
QI91B094, projekt VaV |
|