LANDFELD, Aleš, Jan TŘÍSKA, Josef BALÍK, Jan STROHALM, Pavla NOVOTNÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Pavel HÍC, Eva TOMÁNKOVÁ, Radek HALAMA a Milan HOUŠKA. Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes. Czech Journal of Food Sciences. Praha: Czech Academy of Agricultural Sciences, 2015, roč. 33, č. 3, s. 267-276. ISSN 1212-1800.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
Autoři LANDFELD, Aleš (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Josef BALÍK (203 Česká republika), Jan STROHALM (203 Česká republika), Pavla NOVOTNÁ (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Pavel HÍC (203 Česká republika), Eva TOMÁNKOVÁ (203 Česká republika), Radek HALAMA (203 Česká republika) a Milan HOUŠKA (203 Česká republika, garant).
Vydání Czech Journal of Food Sciences, Praha, Czech Academy of Agricultural Sciences, 2015, 1212-1800.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 40106 Agronomy, plant breeding and plant protection;
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.728
Kód RIV RIV/00216224:14110/15:00080279
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000354767300011
Klíčová slova anglicky grape juices; stilbens content; UV irradiation; ozonisation
Štítky EL OK
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 17. 6. 2015 13:09.
Anotace
Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins and juices (prepared from treated grapes).
Návaznosti
QI91B094, projekt VaVNázev: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 04:01