D 2014

Pierre Bourdieu - Úvod ke knize Distinkce: sociální kritika soudnosti

DYTRT, Petr

Základní údaje

Originální název

Pierre Bourdieu - Úvod ke knize Distinkce: sociální kritika soudnosti

Název anglicky

Pierre Bourdieu - Introduction to the book Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste

Autoři

DYTRT, Petr (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

1. vyd. Praha, Společenské vědy a audiovize, od s. 403-413, 11 s. 2014

Nakladatel

Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

Písemnictví, masmedia, audiovize

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14210/14:00080495

Organizační jednotka

Filozofická fakulta

ISBN

978-80-7331-313-5

Klíčová slova česky

Bourdieu Pierre; distinkce; kritika soudnosti; Kant; estetismus

Klíčová slova anglicky

Pierre Bourdieu; distinctions; Social critique of Judgement of Taste; Kant; aestheticism

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 21. 3. 2016 09:10, Mgr. Vendula Hromádková

Anotace

V originále

Jde o překlad úvodu ke knize P. Bourdieua: La Distinction. Critique sociale du jugement.

Anglicky

It is a translation of the introduction to the P. Bourdieu's book: La Distinction. Critique sociale du jugement (Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste).

Návaznosti

KJB901640606, projekt VaV
Název: MODERNITA V OTAZNÍCÍCH. Současná francouzská románová tvorba versus mýtus modernity
Investor: Akademie věd ČR, Modernita v otaznících. Současná francouzská románová tvorba versus mýtus modernity