NASADIL, Petr, Hana POLÁŠKOVÁ, Markéta HRUBANOVÁ, Zdenka KUŽELOVÁ, Richard ŠEVČÍK a Hana GROSSMANNOVÁ. Metodika vytvoření trvale udržitelného prostředí pro uložení tradičních oděvních součástí v depozitářích. In 30. strážnické sympózium. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika vytvoření trvale udržitelného prostředí pro uložení tradičních oděvních součástí v depozitářích
Název anglicky Methodology to manage sustainable conditions for traditional garments storage in depositories
Autoři NASADIL, Petr, Hana POLÁŠKOVÁ, Markéta HRUBANOVÁ, Zdenka KUŽELOVÁ, Richard ŠEVČÍK a Hana GROSSMANNOVÁ.
Vydání 30. strážnické sympózium, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 10401 Organic chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky metodika; depozitář; uložení; prostředí; textil
Klíčová slova anglicky methodology; depository; storage; environment; textile
Změnil Změnil: RNDr. Richard Ševčík, Ph.D., učo 21786. Změněno: 13. 3. 2018 10:29.
Anotace
V příspěvku jsou prezentování dílčí zjištění a závěry, které jsou podkladem pro vznik certifikované metodiky vytvoření trvale udržitelných podmínek uložení textilních předmětů. Byly shromážděny a vyhodnoceny údaje o podmínkách uložení textilních předmětů ve vybraných muzeích v ČR a na základě těch dat byla popsána základní kritéria, která jsou klíčová pro vytvoření těchto podmínek v depozitářích.
Anotace anglicky
The contribution presents some of the findings and results which are basis for the proposal of a new certified methodology to manage sustainable conditions for textile artefacts storage. Information on textile artefacts storage conditions in chosen museums in Czech republic was collected and on the basis of the findings we described key features that are necessary to follow to keep demanded conditions in depositories.
Návaznosti
DF11P01OVV017, projekt VaVNázev: Tradiční lidový oděv na Moravě - identifikace, analýza, konzervace a trvale udržitelný stav sbírkového materiálu z let 1850-1950 (Akronym: textil)
Investor: Ministerstvo kultury ČR, Tradiční lidový oděv na Moravě - identifikace, analýza, konzervace a trvale udržitelný stav sbírkového materiálu z let 1850 – 1950
VytisknoutZobrazeno: 19. 7. 2024 00:08