KRYUCHKOVA, Ksenia. Relations Between Russian Families and Czech Schools. In Education and Transition. Contributions from Educational Research, Corvinus University, 7.-11. 9. 2015, Budapest, Hungary. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Relations Between Russian Families and Czech Schools
Název česky Vztahy ruských rodin a českých škol
Autoři KRYUCHKOVA, Ksenia (643 Rusko, garant, domácí).
Vydání Education and Transition. Contributions from Educational Research, Corvinus University, 7.-11. 9. 2015, Budapest, Hungary, 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Maďarsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/15:00084237
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky akulturace; žák; cizinec; rodiče; škola; vzdělávání; spolupráce
Klíčová slova anglicky acculturation; pupil; foreigner; parents; school; education; cooperation
Štítky mzok, rivok
Změnil Změnila: Mgr. Marie Skřivanová, učo 262124. Změněno: 19. 3. 2016 19:19.
Anotace
Parental involvement in children's lives, parental attitude toward their education and collaboration with school, play a very important role in children's education. Collaboration and cooperation between family and school may be affected, by cultural and ethnic differences. They can be observed in the relations between families and school due to different approaches to bringing up children and different standpoints taken by parents and school when it comes to children's education, their academic success and playing a direct part in their lives. The purpose of this paper is to identify present relations between Czech schools and Russian families in acculturation process. The paper will describe the differences between Russian and Czech schools as seen by Russian parents, and how they react to those.
Anotace česky
Velkou roli ve vzdělávání dítěte hraje jak rodičovské zapojení do jeho života, tak také interakce a komunikace rodiny se školou a rodičovské postoje ohledně vzdělávání dítěte. Vztahy mezi rodinou a školou mohou být mimo jiné ovlivněné kulturními a etnickými rozdíly, které se projevují v různých přístupech k výchově dětí v různých stanoviskách ohledně vzdělávání přijatých školou a rodiči. Příspěvek je zaměřen na objasnění specifiky vzájemných vztahů ruské rodiny a české školy v procesu akulturace, ukazuje v jaké podobě a v jakých aspektech studia se projevují tyto vztahy, a jakým způsobem ovlivňují proces vzdělávání dětí.
Návaznosti
MUNI/A/1219/2014, interní kód MUNázev: Celoživotní učení v institucionálních souvislostech
Investor: Masarykova univerzita, Celoživotní učení v institucionálních souvislostech, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 9. 6. 2024 18:51